«Εξαπατήθηκα από τη γυναίκα μου» δηλώνει τώρα ο γερουσιαστής Μενέντεζ


Νέα εικόνα για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο γερουσιαστής Μενέντεζ στην επερχόμενη δίκη του

Την σύζυγό του, Ναντίν, ενδέχεται να κατηγορήσει ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ότι παρέσυρε και τους δυο σε αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν εγκληματική συνωμοσία, ενώ παράλληλα του απέκρυψε πληροφορίες, οδηγώντας τον να πιστέψει ότι «δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν την Τρίτη και επικαλούνται οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η αποκάλυψη περιλαμβανόταν σε μία νομική αναφορά που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του Μενέντεζ, οι οποίοι είχαν ζητήσει από έναν δικαστή να τις κρατήσει μυστικές επειδή περιέγραφαν μια στρατηγική για τη δίκη που αν δημοσιοποιηθεί θα «συγκέντρωνε σίγουρα σημαντική προσοχή των μέσων ενημέρωσης» και θα «προκαταλάμβανε τους ενόρκους».

Η νέα αυτή υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Μενέντεζ έρχεται 3 μόλις εβδομάδες πριν ο ίδιος και δύο επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσει καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ένα ευρύ πρόγραμμα δωροδοκίας. Η κυρία Μενέντεζ αναμένεται να δικαστεί χωριστά, τον ερχόμενο Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι δέχθηκαν μετρητά, χρυσό καθώς και ένα πολυτελές αυτοκίνητο με αντάλλαγμα την «προθυμία» του κ. Μενέντεζ να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιρροή του για να βοηθήσει συμμάχους του στο Νιου Τζέρσεϊ και να στηρίξει τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Σύμφωνα με τις πρόσφατα αποσφραγισθείσες αναφορές, ο κ. Μενέντεζ μπορεί να καταθέσει στη δίκη του και, αν το κάνει, θα αποκαλύψει επικοινωνίες με την κ. Μενέντεζ που θα «τείνουν να τον αθωώνουν», αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ενοχοποιούν τη σύζυγό του.

Οι ποινές αποσφραγίστηκαν από έναν δικαστή του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου, κατόπιν αιτήματος ενός συνασπισμού ειδησεογραφικών οργανισμών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ