Σκηνές χάους σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις


Ομάν: Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το βράδυ της Κυριακής, όταν ξεκίνησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις 

Αδιανόητες εικόνες από το χάος που επικρατεί μεταδίδονται από το Ντουμπάι αλλά και άλλες χώρες του Κόλπου.
Όπως λένει οι ειδικοί σ΄ένα 24ωρο, το νερό που έπεσε στο Ντουμπάι ήταν σαν να έβρεξε δύο χρόνια.

Πλημμύρισαν δρόμοι, εμπορικά κέντρα όπως και το διεθνές αεροδρόμιο ενώ το νερό έφθασε και στο μετρό με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλά δρομολόγια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν καταγράψει μέχρι χθες (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας. Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, τέσσερις ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε και σήμερα ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirates Airlines ανέφερε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 7:00 ώρα Ελλάδος) μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η εικόνα στο Ομάν

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το βράδυ της Κυριακής, όταν ξεκίνησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις να πλήττουν την χώρα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εννέα μαθητές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ONA, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Αλλά και τμήματα του Κατάρ, μιας άλλης χώρας του Κόλπου, επλήγησαν επίσης από καταρρακτώδεις βροχές.

Στο Μπαχρέιν επίσης, σε κόλαση μετατράπηκε χθες η καθημερινότητα των πολιτών καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο.

Οι κυβερνήσεις των Εμιράτων και του Ομάν έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει περισσότερες πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ