Το υπερναρκωτικό που παίρνουν οι μαχητές του ISIS – Γιατί ορμάνε σαν… τανκς


Προβληματισμός στη Δύση για το ναρκωτικό των τρομοκρατών

Η τρομοκρατική οργάνωση του ISIS έχει πλημμυρίσει με ναρκωτικά τον μουσουλμανικό κόσμο σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να κρατά τους «μαχητές» της υπό της οδηγίες της

Ο αναλυτής της Μέσης Ανατολής Joby Warrick ισχυρίζεται ότι τα εργοστάσια αερίου σαρίν της Συρίας έχουν στραφεί στην κατασκευή ενός συνθετικού ναρκωτικού που κάνει τους μαχητές να νιώθουν ότι «θα μπορούσαν να διαλύσουν ένα τανκ».

Το φάρμακο, που ονομάζεται Captagon, βάζει τους χρήστες σε μια «μοναδική κατάσταση ευφορίας». Εξήγησε στον podcaster του Julian Dorey: «Το αποκαλούν ‘Το τρομοκρατικό ναρκωτικό’ επειδή σου δίνει την αίσθηση του αήττητου. Το δίνουν στους μαχητές του ISIS και αυτοί οι τύποι θα ένιωθαν σαν να ήταν υπεράνθρωποι και θα πήγαιναν να βάλουν με τανκς».

Η Συρία ήταν γνωστή ως κύρια πηγή αερίου σαρίν, που ήταν πάνω από 20 φορές πιο θανατηφόρος από το κυάνιο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του θανατηφόρου αποθέματος της χώρας καταστράφηκε το 2014, σε μια αποστολή που περιλάμβανε τον βομβαρδισμό εγκαταστάσεων.

Υπήρχε τεράστια διεθνής ανησυχία ότι οι 1.200 τόνοι θανατηφόρου νευρικού παράγοντα – αρκετοί για να σκοτώσουν τον πληθυσμό μιας ολόκληρης χώρας – θα μπορούσαν να ξεφύγουν και να προκαλέσουν μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Αλλά τα εργοστάσια που κατασκεύασαν για το θανατηφόρο χημικό εξακολουθούν να υπάρχουν και ο πρόεδρος της Συρίας Basha al-Aassad επέτρεψε στη χώρα του να γίνει ένα «ναρκοκράτος».

Ο Joby συνέχισε: «Από το 2013 δεν εξάγουν πολλά νόμιμα προϊόντα στον κόσμο. Η οικονομία τους έχει καταρρεύσει τελείως και έτσι αυτά τα φαρμακευτικά εργοστάσια έχουν στραφεί στην παραγωγή captagon και μερικά άλλα ωραία πράγματα – φτιάχνουν και κάποια κρυσταλλική μεθίνη».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ