Τι θέλουν οι εραστές της 3ης ηλικίας: Κανονικό σεξ, όχι απαραίτητα αυνανισμό

Τι θέλουν οι εραστές της 3ης ηλικίας;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα ηλικιωμένα ζευγάρια που συμμετέχουν σε τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αναφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία. Ωστόσο, για τις γυναίκες, οι κινήσεις που φέρνουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα την επαφή.

Τι θέλουν οι εραστές της 3ης ηλικίας;

Νέα έρευνα παρέχει γνώσεις σχετικά με τη σεξουαλική ικανοποίηση της 3ης ηλικίας.

Αν νομίζετε ότι το πάθος εξασθενεί καθώς μεγαλώνουμε, ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με την εν εξελίξει Αγγλική Διαχρονική Μελέτη Γήρανσης, οι ηλικιωμένοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα αναφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία από εκείνους που απέχουν από το σεξ με τον σύντροφο.

Τι σημαίνει όμως «σεξ» για τους μεγαλύτερους ηλικίας εραστές; Εκεί είναι που η έρευνα παρέχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες.

Για τις γυναίκες στη μελέτη, η σεξουαλική επαφή δεν συνέβαλε σημαντικά στη σεξουαλική ικανοποίηση. Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση περιελάμβαναν φιλιά, αγκαλιές, αγκαλιές, αμοιβαίο μασάζ σε όλο το σώμα και στοματικό σεξ. Οι άντρες εξέφρασαν λίγο περισσότερη νοσταλγία για τη συνουσία, αλλά κατά τα άλλα συμφωνούσαν με τις ερωτικές προτιμήσεις των γυναικών.

Τι θέλουν οι εραστές της 3ης ηλικίας;
Τι θέλουν οι εραστές της 3ης ηλικίας;

Γιατί η διαφορά μεταξύ των φύλων; Υπάρχουν στην πραγματικότητα κάποιες φυσιολογικές εξηγήσεις. Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι, υποθέτοντας εύλογα ευτυχισμένες σχέσεις, οι γυναίκες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν τη σεξουαλική επαφή, ειδικά κρατώντας τους άντρες μέσα τους. Αλλά μόνο ένα μικρό κλάσμα είναι σταθερά οργασμό από την κολπική επαφή – ανάλογα με τη μελέτη, μόλις 5 έως 20 τοις εκατό. Το κύριο όργανο ευχαρίστησης των γυναικών δεν είναι ο κόλπος, αλλά η κλειτορίδα, η οποία βρίσκεται έξω από τον κόλπο, μια ή δύο ίντσες πάνω από αυτόν κάτω από την επάνω ένωση των κολπικών χειλιών. Αντίθετα, περίπου το 95 τοις εκατό των ανδρών έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, γεγονός που εξηγεί γιατί οι άνδρες στη μελέτη το σκέφτηκαν με μεγαλύτερη αγάπη.

Αλλά μην νομίζετε ότι τα ηλικιωμένα ζευγάρια απλώς εγκαταλείπουν τελείως το σεξ. Καθώς η σεξουαλική επαφή γίνεται πιο δύσκολη για τους άνδρες λόγω των αυξανόμενων δυσκολιών στύσης (περίπου το 90 τοις εκατό των ανδρών τις έχουν μέχρι την ηλικία των 60 ετών) και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες λόγω κολπικής ξηρότητας και ατροφίας, πολλοί εξερευνούν άλλους τρόπους για να απολαμβάνουν το σεξ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εστίαση στο φιλί, τις αγκαλιές, τις αγκαλιές, το αμοιβαίο μασάζ ολόκληρου του σώματος και άλλα είδη παιχνιδιού ή την ενασχόληση με «εξωτερικές συναναστροφές» αντί για σεξ.

Για καλύτερα αποτελέσματα, οι ειδικοί συνιστούν στα ηλικιωμένα ζευγάρια να καταλάβουν το σεξουαλικό ρεπερτόριο που μπορούν να απολαύσουν άνετα, είτε μόνοι είτε με έναν σύντροφο, και να το απολαμβάνουν τακτικά. Η μετάβαση από το σεξ που οργανώνεται γύρω από τη σεξουαλική επαφή στο σεξ χωρίς αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η ανταμοιβή είναι μεγαλύτερη ευτυχία και ευημερία.

Για να παρατείνετε τα χρόνια της σεξουαλικής σας επαφής, οι ειδικοί προτείνουν επίσης να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας δυσκολιών στύσης. Αυτό περιλαμβάνει το να μην καπνίζετε, να μην πίνετε περισσότερα από ένα ή δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα, να ασκείτε τακτικά (ιδανικά ισοδύναμο με ένα γρήγορο περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα), τη διατήρηση υγιούς βάρους, την κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων την ημέρα και λαχανικά και να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα.

Αν ψάχνετε τρόπους για να απολαύσετε το σεξ καθώς μεγαλώνετε, να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εξερευνώντας τι φέρνει σε εσάς και τον σύντροφό σας τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, μπορείτε να συνεχίσετε να βιώνετε τις χαρές της οικειότητας και της σύνδεσης μέχρι τα χρυσά σας χρόνια.

Αυτό το άρθρο εξετάζει την εμπειρία των ηλικιωμένων που θέλουν σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά ίσως όχι απαραίτητα τη σεξουαλική επαφή. Παρέχει ενδιαφέρον προοπτική για τις σεξουαλικές σχέσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ