Η ένταση στη Μέση Ανατολή συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τις επικείμενες μειώσεις επιτοκίων


Το σχόλιο του κεντρικού τραπεζίτη της Αυστρίας.

Η γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο (13/04) ενόσω συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς, συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις επικείμενες επιτοκιακές μειώσεις από την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Ρόμπερτ Χόλζμαν.

«Σε αυτό το στάδιο, νομίζω ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι η γεωπολιτική, διότι έχουμε δει όσα συνέβησαν στη Μέση Ανατολή. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μόνο όταν βυθισθεί ένα σκάφος στα Στενά του Ορμούζ και αυξηθεί η τιμή πετρελαίου, αυτό μπορεί να μας απαιτήσει να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας», τόνισε στο πλαίσιο των εαρινών συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη συνέχεια, ξεχώρισε τις συνέπειες για τις τιμές της ενέργειας ως τον μοναδικό σημαντικότερο παράγοντα στην προσπάθεια της Ευρώπης να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, ενώ, προσέθεσε ότι μία απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, για παράδειγμα, θα αποτελούσε «μεγάλο σοκ».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ