Oλίβια Μαν: Το σοκ της μετά τη διπλή μαστεκτομη – «Ήταν πολύ πιο σκληρό από όσο περίμενα»


Η Ολίβια Μαν μίλησε στο περιοδικό PEOPLE για την εμπειρία της μετά τη διπλή μαστεκτομή. «Ήταν πολύ πιο σκληρό από ό,τι περίμενα» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ολίβια Μαν ήταν έτοιμη να γυρίσει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στη Γερμανία περίπου την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, ξεκίνησε μία σειρά από ραντεβού με ογκολόγους, χειρουργούς και ειδικούς αποκατάστασης μετά την ανακάλυψη του διηθητικού καρκίνου σταδίου 1 και στα δύο στήθη της.

Η σωτήρια διάγνωσή της οφειλόταν στην απόφαση του μαιευτήρα της να υπολογίσει τη βαθμολογία κινδύνου για καρκίνο του μαστού της ζωής της κατά τη διάρκεια ενός τεστ Παπ ρουτίνας. Μέσα σε 30 ημέρες, η ηθοποιός είχε υποβληθεί μεταξύ άλλων σε λεμφαδενικό καθαρισμό και διπλή μαστεκτομή.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και παίρνεις αυτές τις τεράστιες αποφάσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου» είπε η 43χρονη Μαν στο εξώφυλλο του PEOPLE αυτής της εβδομάδας. «Πραγματικά προσπάθησα να είμαι προετοιμασμένη, αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για το πώς θα ένιωθα, πώς θα έμοιαζε, πώς θα το χειριζόμουν συναισθηματικά. Ήταν πολύ πιο σκληρό από όσο περίμενα»

Με τον σύζυγό της στο νοσοκομείο

Στις 24 Μαΐου του 2023, η Mαν ξύπνησε από τη 10ωρη διπλή μαστεκτομή της με το στήθος της δεμένο, με διαστολείς στο σημείο που ήταν το στήθος της και —στο ύψος των ματιών μια φωτογραφία του μόλις ενός έτους τότε γιου της Malcolm με τον σύντροφό της, John Η Mulaney. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί είχαν επίσης ανακαλύψει έναν όγκο «μεγέθους μανταρινιού» στο δεξί της μαστό. «Το άκουσμα αυτών των ειδήσεων μου έδωσε ηρεμία ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση», λέει η Μαν.

Επιστρέφοντας σπίτι τρεις μέρες αργότερα, δεν μπόρεσε να πάρει αγκαλιά το μωρό της, αλλά «ευτυχώς έχω τον John εκεί που έκανε τόσα πολλά και φρόντισε τόσο πολύ εμένα και ο Malcolm και εγώ ξεκουραστήκαμε», θυμάται. Μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο, η Mαν πήγε για μετεγχειρητικό έλεγχο. Αλλά καθώς της αφαιρέθηκαν οι επίδεσμοι, μαζί τους έφυγαν και όλες οι άμυνές της.

«Είδα τον εαυτό μου για πρώτη φορά και έπαθα σοκ. Ήταν απίστευτα δύσκολο», λέει. Παρά την ανάλυση του γιατρού ότι φαινόταν «φανταστικό», ένιωσε απόλυτα μουδιασμένη. «Ήταν ένα σοκ. Ήταν ένα σοκ για το σύστημά μου. Πέρασα τόσο δύσκολα, θυμάμαι απλώς να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να μην έχω κανένα συναίσθημα, απλώς να καταλαβαίνω αυτά που έλεγε». Αργότερα, λέει, «όταν γύρισα σπίτι, γδύθηκα και κοιτάχτηκα ξανά στον καθρέφτη, και τότε ήταν που διαλύθηκα εντελώς».

Μετά την επανορθωτική χειρουργική επέμβαση το φθινόπωρο, έχει προσαρμοστεί στις αλλαγές στο σώμα της. «Είναι πολύ καλύτερα, αλλά δεν είναι το ίδιο, και αυτό είναι εντάξει», λέει η ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε επίσης θεραπεία ορμονικής καταστολής τον Νοέμβριο για να μετριάσει τον μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου.

Ακολούθησαν εξάψεις, λέπτυνση μαλλιών και εξάντληση, αλλά τα αντιμετωπίζει όλα με θάρρος. «Επειδή είμαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ», λέει. «Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι στην κατάστασή μου δεν έχουν αυτή την επιλογή. . Οπότε είμαι εξαιρετικά ευγνώμων»

Η ηθοποιός έχει κάνει ειρήνη με τις χειρουργικές ουλές και τα βαθουλώματα που της έχουν απομείνει από τη χειρουργική επέμβαση στους λεμφαδένες, τα αποκαλεί «τραύματα μάχης» και λέει ότι αυτές τις μέρες βρίσκει χαρά βλέποντας τον γιο της τώρα 2 ετών, να μεγαλώνει, ενώ επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση για άλλες γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Μετά από μια απλή εξέταση που οδήγησε σε μαγνητική τομογραφία που της έσωσε τη ζωή, λέει «το μόνο που θέλω είναι περισσότερες γυναίκες να μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ