Ισραήλ: Οι ΗΠΑ ενέκριναν επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να μην πραγματοποιηθεί επίθεση στο Ιράν


Τι ισχυρίζονται Αιγύπτιοι αξιωματούχοι και η απάντηση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δηλώνουν σε πρακτορείο του Κατάρ ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το σχέδιο του Ισραήλ για μια επιχείρηση στη Ράφα, νότια της Γάζας, σε αντάλλαγμα για τη μη διεξαγωγή ενός μεγάλου πλήγματος στο Ιράν, ως απάντηση στην πρωτοφανή επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έδειξε να αποδέχεται το σχέδιο της που είχε παρουσιάσει προηγουμένως η κυβέρνηση σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σε αντάλλαγμα για τη μη πραγματοποίηση μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά του Ιράν», λέει ένας ανώνυμος αξιωματούχος στο Al-Araby Al-Jadeed.

Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι λένε στο πρακτορείο ότι γίνονται προετοιμασίες ώστε η Αίγυπτος να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης επιχείρησης. Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα, αφού διέφυγαν από τις μάχες σε άλλα μέρη της Λωρίδας της Γάζας. Στη Ράφα πιστεύεται επίσης ότι κρύβονται οι ηγέτες της Χαμάς, ενδεχομένως μαζί με Ισραηλινούς ομήρους.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πολλές φορές ισχυριστεί ότι έχει εγκρίνει τα σχέδια για μια επιχείρηση στη Ράφα και πιο πρόσφατα δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί μια ημερομηνία για την έναρξη.

*Με πληροφορίες από timesofisrael


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ