Μαρουσάκης για κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει – Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα


Το χαμηλό βαρομετρικό του καιρού θα επιφέρει και κάτι καλό καθώς θα απομακρυνθεί -για λίγο- η αφρικανική σκόνη

Αλλάζει το τοπίο του καιρού από το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλά στο Newsbomb.gr και εξηγεί το πως θα κινηθεί η κακοκαιρία που πλησιάζει.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετερεωλόγος εξήγησε πως από αύριο θα αρχίσει να επηρεάζεται η χώρα μας από το χαμηλό βαρομετρικό που πλησιάζει επικίνδυνα από την Ιταλία και θα εμφανιστεί με τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στην δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Τα πρώτα φαινόμενα θα παρατηρηθούν αύριο στο βόρειο Ιόνιο, ενώ η κακοκαιρία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αιγαίο ενώ τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν. Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα καθώς έντονες βροχοπτώσεις θα πλήξουν την χώρα μας.

Πάντως, τόνισε το χαμηλό βαρομετρικό θα επιφέρει και κάτι καλό καθώς θα απομακρυνθεί -για λίγο- η αφρικανική σκόνη. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ξανά εισροή μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης αλλά και υψηλές θερμοκρασίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ