Αναλυτής: Σκληρό πόκερ μεταξύ Ιράν και Ισραήλ με υψηλά στοιχήματα


Ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λίβανο μίλησε για τις εξελίξεις σε σχέση με τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν 

Ένα “παιχνίδι πόκερ με υψηλά στοιχήματα” βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, λέει ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λίβανο.

Ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λίβανο, Τομ Φλέτσερ, δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι η εικόνα είναι ακόμη “αρκετά θολή” και πολλοί σε όλη την περιοχή “ξυπνούν με πραγματικό φόβο”.

“Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το Ισραήλ σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το παιχνίδι πόκερ υψηλού κινδύνου με το Ιράν”, λέει.

Ο Φλέτσερ πρόσθεσε ότι οι διπλωμάτες σε όλη την περιοχή, καθώς και οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, “θα αναζητήσουν όλοι τρόπους να το υποβαθμίσουν τώρα”.

“Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη κλιμάκωση είναι αυτή προς το παρόν. Είναι σαφές ότι το Ιράν αρχίζει να δείχνει ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για μεγάλη κλιμάκωση. Το υποβαθμίζουν. Και φυσικά το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει επιλέξει να κάνει κάτι πιο δραματικό”, λέει.

Τι σημαίνει η επίθεση του Ισραήλ

Ο Φλέτσερ συνεχίζει λέγοντας ότι το Ισραήλ “λέει ξεκάθαρα” στο Ιράν ότι μπορεί να “το χτυπήσει” και ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν είναι εκτός ορίων, παρά την προσπάθεια του Ιράν να διαμηνύσει τις τελευταίες ημέρες “δεν πλησιάζετε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις”.

“Ο κίνδυνος σε όλα αυτά βέβαια είναι ότι υπάρχει πιθανότητα λανθασμένου υπολογισμού”, λέει ο Φλέτσερ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ