Εκλογές: Γιατί ο Τσίπρας χρειαζόταν έναν εχθρό σαν τον Καμμένο;


ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Βλέποντας πίσω από τα προφανή και τα επιφανειακά μπορεί κανείς να παρατηρήσει μερικά βασικά χαρακτηριστικά στην επική κόντρα Τσίπρα – Καμμένου που την Παρασκευή (08/02) έλαβε και διαστάσεις σαπουνόπερας με βαριές εκφράσεις και ποιήματα.

Οι διάλογοι μεταξύ των δυο πρώην συνέταιρων θύμιζαν «Λάμψη» του Φώσκολου, αφού και οι δυο μιλούσαν σαν το κράτος να επρόκειτο για δική τους περιουσία. Εκτός από το θεατρικό κομμάτι του «διαζυγίου», υπάρχει και το πολιτικό. Το οποίο φαίνεται να ευνοεί τον Αλέξη Τσίπρα, αφού τώρα βρήκε έναν καλό «ακροδεξιό εχθρό» για να επαναπροπαγανδίσει το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα που είχε χάσει το προηγούμενο διάστημα.

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να ξεπερνάει τους αρχικούς φόβους ότι ο Καμμένος θα «απασφαλίσει» και θα πει πράγματα που δεν πρέπει να πει. Προφανώς και ο κ. Τσίπρας θα γνωρίζει αρκετά για τον συνέταιρό του… Αυτό που βολεύει τώρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εργαλειοποίηση της κόντρας σε πολιτικό επίπεδο. Στο εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και της κεντροαριστεράς, ο Πάνος Καμμένος θα γίνει «ακροδεξιός, εθνικιστής» και ο Τσίπρας ήρωας που τον έδιωξε από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η διαμάχη των δυο πρώην συνεταίρων αποκαλύπτει κι άλλες πτυχές της προσωπικής τους ψυχοσύνθεσης, χρήσιμες για το πολιτικό τους μέλλον. Από όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου, από όλη τη σαπίλα και την πολιτική κατάπτωση, τον κ. Καμμένο τον ενδιαφέρουν τα δικά του παιδιά που δεν θα είναι πλέον στον κρατικό μηχανισμό, όπου προφανώς τα είχε βολέψει. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος να του απαντήσει και να του πει: «Ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα να δούνε τη γλύκα. Εκεί που δουλεύουν και τα υπόλοιπα παιδιά του ελληνικού λαού που δεν είναι… κομματόσκυλα». Ούτε ένας δεν του απάντησε την ώρα που έπαιζε όλο αυτό το μονόπρακτο της παρωδίας.

Και τι δεν είπε ο Καμμένος για τον άνθρωπο που μέχρι χθες τα έκαναν όλα μαζί: «Είσαι ψυχρός εκτελεστής», «Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν» και διάφορα άλλα τέτοια δακρύβρεχτα. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι απειλείται η ζωή του, αφού σε μια αποστροφή της ομιλίας του είπε ότι θα του μειώσουν τους άνδρες της ασφάλειάς του και πως «για ότι πάθει από εδώ και στο εξής όλοι θα ξέρουν τι έχει γίνει και ποιος είναι υπεύθυνος».

Ο Τσίπρας απτόητος, βλέπετε έχει «φάει» πολλούς σαν τον Πάνο. Από τον Αλαβάνο μέχρι τον Βαρουφάκη, τη Ζωή, τον Λαφαζάνη, τον Κουβέλη και τον Κοτζιά. Αυτό που πολλοί παράβλεψαν είναι ότι ο Τσίπρας άφησε υπονοούμενα εναντίον του Καμμένου περί ψυχοπαθολογικών καταστάσεων λέγοντας: «δεν θα μπω σε ψυχαναλυτικές αναλύσεις…».

Τυχαίο; Καθόλου. Θα είναι το βασικό επιχείρημα Τσίπρα στις επιθέσεις που θα ακολουθήσουν. Ο κ. Τσίπρας θα επαναφέρει για τον μέχρι χθες φίλο του το αφήγημα του «ψεκασμένου». Η κόντρα τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και θα έχει άδοξο τέλος και για τους δυο.

Όσο για τα υπονοούμενα που άφησε ο Καμμένος ότι μπορεί και να παραιτηθεί από βουλευτής, μην πιστεύετε ούτε λέξη. Πιο πιθανό είναι να παραιτηθούν όλοι μαζί οι υπόλοιποι 299, παρά ο Καμμένος. Πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα τον ξαναχρειαστεί έστω και σε προσωπικό επίπεδο… Υπομονή, ο χρόνος είναι γιατρός… Θα ζήσουμε πολλά μέχρι τις εκλογές. Χειρότερα από «Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ