Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιοδείες και στις 13 περιφέρειες ξεκινάει ο πρωθυπουργός – Σήμερα στην αγορά στο Ρέντη


Χαρακτήρα εθνικών εκλογών δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Ευρωεκλογές και σύσσωμη η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κινητοποιούνται με τον ίδιο μηχανισμό στις κάλπες της 9ης Ιουνίου σαν να κρίνεται η διακυβέρνηση της χώρας.

Το βάρος στην Οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα ρίξει το βάρος του στην ακρίβεια και στην οικονομία. Ιδίως σε μία στιγμή που πλησιάζουν γιορτές και καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις στο αρνί και στο κατσίκι, αυξήσεις κατά 20% στα πασχαλινά αυγά και πάνω από 12% στο τσουρέκι.

Ο Πρωθυπουργός θα αναγνωρίζει πως ο πληθωρισμός ροκανίζει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των πολιτών με αποτέλεσμα η καλή πορεία της οικονομίας να μην γίνεται αισθητή σε όλους. Θα τονίζει όμως πως μόνο μία ισχυρή ψήφος στη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί πως η Κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει με ορμή το έργο της και να διεκδικήσει ακόμη περισσότερους πόρους την επομένη των ευρωεκλογών.

Κομβικής σημασίας στη γαλάζια ρητορική είναι και ο ρυθμός απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα υπέβαλε στην ΕΕ το 4ο αίτημα πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Έως το τέλος Μαρτίου είχαν συμβασιοποιηθεί 287 δάνεια επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ και από αυτά περίπου τα μισά, είναι δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός και στην Κυριακάτικη ανάρτησή του χάρη στο νέο αίτημα εκταμίευσης η Ελλάδα πλέον βρίσκεται κοντά στην απορρόφηση σχεδόν του 50% των πόρων του Ταμείου (17,2 δισ. ευρώ από τα συνολικά 36).

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με την Πειραιώς και καταστρώνεται το πλάνο επισκέψεων μικτών κλιμακίων Υπουργών, Βουλευτών και Ευρωβουλευτών σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα Υπουργοί όπως οι Βορίδης, Δένδιας και Κυρανάκης δεν αποκλείεται να επισκεφθούν την Βόρεια Ελλάδα ή ο Κυριάκος Πιερρακάκης την Κρήτη…Ρέντη σήμερα ο Μητσοτάκης

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την αγορά στο Ρέντη θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι η μάχη κατά της ακρίβειας είναι διαρκής από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της. Σήμερα ξεκινά η εφαρμογή για το «Καλάθι των Νονών» με 12 κατηγορίες προϊόντων, ενώ την Τετάρτη θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» στο οποίο προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, τα παραδοσιακά της Ανάστασης αρνί, κατσίκι, τσουρέκια και πασχαλινά σοκολατένια αυγά. Ο πρωθυπουργός το διήμερο που πέρασε εστίασε στα θετικά νέα για την οικονομία από την έκθεση της S&P και την δυνατότητα που δίνει για να υπάρχουν «μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για την στήριξη των νοικοκυριών», αναγνωρίζοντας ότι «ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων». Ξεκαθαρίζει, επίσης, ενόψει Πάσχα ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι εντατικοί και θα επιβάλλονται πρόστιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα

Τις επόμενες 49 ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει να επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες της χώρας ακολουθώντας ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών, όπως έπραξε και στις εθνικές εκλογές του 2023. Στον δρόμο θα βγουν, επίσης, υπουργοί και βουλευτές του κόμματος για να συσπειρώσουν τη βάση της ΝΔ και τους ψηφοφόρους που την στήριξαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Στην Πειραιώς θα γίνει συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με υπουργούς οι οποίοι θα αναλάβουν να «τρέξουν» προεκλογικά τις 13 Περιφέρειες της χώρας ως επικεφαλής κομματικών κλιμακίων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα που συνεδρίασε το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κεντρική Μακεδονία θα αναλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης την Ανατολική Μακεδονία. Στη Βόρεια Ελλάδα η ΝΔ αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πίεση από τα δεξιά της και θα δοθεί μεγάλο βάρος το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλία και ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης ζεσταίνει το κλίμα και με την κοινοβουλευτική ομάδα και θα δει σταδιακά το σύνολο των βουλευτών. Η αρχή αναμένεται να γίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους βουλευτές από τα νησιά του Αιγαίου. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παράδοση ενός ακόμα κομβικού οδικού έργου, του νοτίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα.

Αντίστροφη μέτρηση για τους Σπαρτιάτες

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου καλούνται οι δικαστές του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να ανακοινώσουν την απόφασή τους σχετικά με το ποια κόμματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και όλα τα βλέμματα πέφτουν στην απόφαση τους για τους Σπαρτιάτες.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε χρήση του νόμου της περί “αχυρανθρώπων” και κατέθεσε το Σάββατο υπόμνημα με το οποίο παρέχονται όπως λέει, σύμφωνα με τον νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Σε δήλωσή του στον Alpha ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα 200 σελίδων στον Άρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το γιατί δεν μπορεί το κόμμα των Σπαρτιατών να μετάσχει στις Ευρωεκλογές.

Όπως δήλωσε είναι ένα υπόμνημα προάσπισης της Δημοκρατίας καθώς από το 1974 έως σήμερα η Νέα Δημοκρατία στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Πρόκειται για “ένα κόμμα -κέλυφος μιας εγκληματικής οργάνωσης που επίσης επί ΝΔ εξαρθρώθηκε και έχει πραγματικό αρχηγό τον καταδικασμένο από την Ελληνική Δικαιοσύνη Ηλία Κασιδιάρη” υπογράμμισε ο κ. Σμυρλής.

Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα και επιχειρεί να αναδείξει όπως λένε από την Κυβέρνηση τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.

Όπως τονίζουν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί χρέος του κόμματος να προστατεύεται η Δημοκρατία διαρκώς, κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές από το γεγονός πως αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 57 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έφερε την επταετή χούντα στη χώρα.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ