Θα παίρνατε για κατοικίδιο ένα γουρουνάκι; Αυτά τα παιδιά πάντως το λατρεύουν (vid)


Πόσο εύκολο είναι για μια οικογένεια με μικρά παιδιά, αντί για οποιοδήποτε άλλο ζωάκι να έχει ως κατοικίδιο ένα γουρουνάκι;

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Λάζαρο Καρανάσιο το γουρουνάκια διαθέτουν διαθέτουν υψηλή νοημοσύνη, καθώς σύμφωνα με μελέτες, συγκεντρώνουν μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης από τους σκύλους, ενώ είναι σε θέση να λύνουν προβλήματα και γρίφους όπως οι χιμπαντζήδες.

Γενικά είναι καθαρά ζώα, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση και δεν υπάρχει κίνδυνος για αλλεργική αντίδραση καθώς διαθέτουν τρίχωμα και όχι γούνα. Είναι εκπαιδεύσιμα όπως ένας σκύλος, υπάκουα, και με μεγάλη αντίληψη. Τα γουρουνάκια έχουν ανάγκη για συντροφικότητα και αγάπη, γι’ αυτό καλύτερα θα μπορούσαν να συμβιώσουν με ένα ζευγάρι ιδιοκτητών ή μια οικογένεια με παιδιά. Η διατροφή τους δεν διαφέρει από την ανθρώπινη, μπορεί να τρώει ότι και ο ιδιοκτήτης του δύο φορές την ημέρα και να του διαθέτει άφθονο νερό.

Κι αν δεν έχετε πειστεί ότι ένα γουρουνάκι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού, δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ