Αθηνά Καμπάκογλου: «Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις και το κέρδος είναι ο ξεκάθαρος στόχος»


H Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει στην ΕΡΤ2 την εκπομπή Η αυλή των χρωμάτων και δεν διστάζει να κατακεραυνώσει τις επιλογές των ιδιωτικών καναλιών.

Σε συνέντευξή της, μιλά για την εκπομπή και το περιεχόμενό της, παράλληλα, όμως, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την τακτική των ιδιωτικών σταθμών να εξορίζουν -στον βωμό της τηλεθέασης- κάθε είδος πολιτισμού.

Γιατί επιλέξατε η αυλή σας να θυμίζει Πλάκα αττό την παλιά Αθήνα;

«Έζησα σε ένα νεοκλασικό σπίτι είκοσι χρόνια, από τα ωραιότερα της ζωής μου, και εν τέλει η Πλάκα ή ο Κεραμεικός είναι από τις ωραιό¬τερες γειτονιές του κόσμου, με μακραίωνη και σημαντική ιστορία».

Ο πολιτισμοί είναι παυσίλυπο ναι τις καρδιές μας;

«Η τέχνη είναι μεγάλη παρηγοριά. Είναι γνώση, κατανόηση της ύπαρξης, ουσιαστική επικοινωνία και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σημαίνει για τον καθένα».

Ο πολιτισμός είναι εξόριστος από τα ιδιωτικά κανάλια;

«Στο όνομα της τηλεθέασης ασχολούνται συστηματικά με την προσωπική ζωή των καλλιτεχνών και όχι με το έργο τους. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις και το κέρδος είναι ο ξεκάθαρος στόχος τους. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η δημόσια τηλεόραση, που έχει ένα άλλο καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό. Ψυχαγωγία στα ιδιωτικά κανάλια σημαίνει κουτσομπολιό, ριάλιτι και μαγνητοσκοπήσεις από τις μεγάλες πίστες στις εορτές. Θεωρώ, όμως, ότι αν ο καθένας παίξει σωστά το ρόλο του, χωρίς άδικα βέλη εκατέρωθεν, υπάρχει χώρος και χρησιμότητα για όλους!», λέει στον Τηλεθεατή.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ