Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «Ο Μασκ είναι ένας αλαζονικός δισεκατομμυριούχος»- Νέα κόντρα στο διαδίκτυο


Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αποκάλεσε τον Έλον Μασκ «αλαζονικό δισεκατομμυριούχο» με φόντο τη διαμάχη τους για ένα βίντεο στην πλατφόρμα Χ

Ο ηγέτης της Αυστραλίας αποκάλεσε τον Έλον Μασκ «αλαζονικό δισεκατομμυριούχο» σε μια κλιμακούμενη διαμάχη για την απροθυμία του Χ να αφαιρέσει το βίντεο από την επίθεση με μαχαίρι σε μία εκκλησία της χώρας. Τη Δευτέρα, ένα αυστραλιανό δικαστήριο διέταξε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ – που παλαιότερα ονομαζόταν Twitter – να αποκρύψει το βίντεο από την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Σίδνεϊ.

Το Χ δήλωσε προηγουμένως ότι θα συμμορφωνόταν «εν αναμονή μιας νομικής αμφισβήτησης». Η κριτική του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζε ακολούθησε εκείνη από τον Μασκ ο οποίος χρησιμοποίησε ένα meme για να κατηγορήσει την κυβέρνησή του για λογοκρισία.

Την Τρίτη, είπε στο ABC News ότι ο Μασκ «νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου αλλά και υπεράνω της κοινής ευπρέπειας». Την περασμένη εβδομάδα, ο Επίτροπος eSafety της Αυστραλίας, μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή, απείλησε την X και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με υψηλά πρόστιμα εάν δεν αφαιρέσουν βίντεο από την επίθεση στην εκκλησία της πόλης, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.

Το Χ υποστήριξε ότι η παραγγελία «δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της αυστραλιανής νομοθεσίας». Ο επίτροπος ζήτησε δικαστική διαταγή αφού είπε ότι ήταν σαφές ότι το X επέτρεψε σε χρήστες εκτός Αυστραλίας να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πλάνα. «Βρίσκω εξαιρετικό το γεγονός ότι το Χ επέλεξε να μην συμμορφωθεί και προσπαθεί να υποστηρίξει την υπόθεσή του», είπε ο Αλμπανέζε σε συνέντευξη Τύπου.

Σε μια επόμενη σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων, ο Μασκ έγραψε: «Θα ήθελα να αφιερώσω ένα λεπτό για να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό που ενημέρωσε το κοινό ότι αυτή η πλατφόρμα είναι η μόνη αληθινή». Ένα άλλο απεικόνιζε ένα μονοπάτι τύπου «Μάγου του Οζ» προς την «ελευθερία» που οδηγεί σε ένα λογότυπο X.

Νωρίτερα, επέκρινε και την Επίτροπο eSafety Julie Inman Grant προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς την ως «Αυστραλιανή επίτροπος λογοκρισίας». Ο Αυστραλός πρωθυπουργός την υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι προστατεύει τους Αυστραλούς.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να έχουν κοινωνική ευθύνη. Ο κ. Μασκ δεν δείχνει καμία» είπε. Τα ασφαλιστικά μέτρα της Δευτέρας θα είναι σε ισχύ μέχρι τη λήξη των εργασιών την Τετάρτη, οπότε και θα διεξαχθεί δεύτερη ακρόαση. Το X και η Επιτροπή eSafety έχουν ήδη εμπλακεί σε νομικές διαδικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη αποτυχία της πλατφόρμας να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί και αφαιρεί υλικό κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ