H αόρατη ασπίδα του Πούτιν πάνω από τη Ρωσία – Τι είναι το Tobol που προκαλεί τρόμο στη Δύση


Ένα υπερόπλο έχει στη διάθεσή της η Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαθέτει ένα άκρως απόρρητο σύστημα παρεμβολής σήματος που θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από χιλιάδες πτήσεις που ακυρώθηκαν.

Το υπερόπλο ονομάστηκε «Tobol». Το σύστημα θεωρείται ότι μοιάζει με ένα μεγάλο πιάτο με κεραία και λειτουργεί μεταδίδοντας σήματα στην ίδια συχνότητα με τους δορυφόρους που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση των οχημάτων, γεγονός που εμποδίζει τις συσκευές πλοήγησης να λαμβάνουν σήματα σύμφωνα με την Washington Post.

Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον επτά συστήματα Tobol στη Ρωσία. Ο ειδικός σε θέματα ηλεκτρονικού πολέμου, Δρ Thomas Withington, δήλωσε στην The Telegraph ότι το πιάτο μπορεί να κατευθύνεται για να διαταράξει τα σήματα GPS σε διάφορες κατευθύνσεις και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της Ρωσίας από πυραύλους.

«Αυτό μπορεί να εκπλήσσει ορισμένους ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι, φαινομενικά, είναι αμυντικό. Επηρεάζει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, υποβαθμίζει την ασφάλεια της πλοήγησης», είπε, προσθέτοντας ότι, ευτυχώς, πολλά από τα επηρεαζόμενα αεροσκάφη έχουν άλλες μεθόδους για να κατευθυνθούν.

Το Tobol φυλάσσεται στο Καλίνινγκραντ, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας. Ο στρατηγός Μάρτιν Χάρεμ, διοικητής των εσθονικών αμυντικών δυνάμεων είπε στην Telegraph τον Φεβρουάριο: «Αυτό που είδαμε είναι μια δυσλειτουργία του GPS για τα πλοία και την εναέρια κυκλοφορία. Και πραγματικά δεν ξέρουμε αν [η Ρωσία] θέλουν να πετύχουν κάτι ή απλώς εξασκούνται και δοκιμάζουν τον εξοπλισμό τους. Αλλά σίγουρα, κανείς δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, ειδικά όταν βρίσκεστε σε πόλεμο με μια γειτονική χώρα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ