Ηράκλειο: Τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά


Στα κρατητήρια ηλικιωμένος για δύο εστίες φωτιάς στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου, στο Ηράκλειο

Στα κρατητήρια βρέθηκε χθες Δευτέρα (22/4) ένας ηλικιωμένος, σε οικόπεδο του οποίου αλλά και εκτός αυτού εκδηλώθηκαν δύο εστίες φωτιάς.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρίσκονταν επί ποδός, λόγω και των καιρικών συνθηκών, έλαβαν ενημέρωση για φωτιά στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο. Σπεύδοντας στο σημείο, διαπίστωσαν 2 εστίες – τη μία σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός ηλικιωμένου, η οποία περιείχε και καλλιεργήσιμη έκταση και την άλλη εκτός του ακινήτου, σε σκουπίδια στο πρανές.

Βάσει των στοιχείων η Πυροσβεστική εκτίμησε ότι η δεύτερη εστία φωτιάς ξεκίνησε από την πρώτη και έτσι προχώρησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου, τον οποίο μάλιστα «πέτυχε» την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες με λάστιχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο αθωώθηκε καθώς οι φωτιές ήταν μικρής έκτασης και δεν προέκυψε κίνδυνος για ξένη ιδιοκτησία. Ο ίδιος πάντως αρνούνταν ότι προκλήθηκε από εκείνον η φωτιά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ