Στο Δήλεσι με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Κ. Μητσοτάκης – Θα επισκεφτούν δομές της Αρχιεπισκοπής


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής θα μεταβεί στο Δήλεσι Βοιωτίας, όπου μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στις 18:00 ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω», στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Στο στόχαστρο του Μητσοτάκη η ακροδεξιά «πολυκατοικία»

Στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού βρέθηκε η ακροδεξιά «πολυκατοικία» την οποία χαρακτήρισε «αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία» βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες για διαφορετικούς λόγους. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον χριστιανισμό και την πίστη», είπε ο κ. Μητσοτάκης παραπέμποντας στις απειλές του κ. Βελόπουλου και του κ. Παπαδόπουλου από τη Νίκη, για αποδοκιμασία των βουλευτών που θα πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα επειδή ψήφισαν την ισότητα στο γάμο. «Νομίζω ότι πήραν πολύ σκληρές αλλά, θα έλεγα, σωστές και τεκμηριωμένες απαντήσεις και από την ίδια την Εκκλησία», συμπλήρωσε, για να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να εκχωρήσει το δικαίωμα στην πίστη σε όσους «την εμπορευματοποιούν ωσάν να υπάρχει κάποιο «χριστιανόμετρο», το οποίο μπορεί να μετρά την ένταση της πίστης του καθενός».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές ως μία ανέξοδη διαμαρτυρία

Υπηρετώντας την τακτική να απευθύνεται ταυτόχρονα στο συντηρητικό κοινό της παράταξης του και στον κεντρώο χώρο, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πρώτους «που μπορεί να σκέφτονται να ψηφίσουν κάποιο κόμμα στα δεξιά μας γιατί μπορεί να αισθάνονται δυσαρεστημένοι με κάποιες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας» να δουν τη μεγάλη εικόνα για την πρόοδο της χώρας και να μην αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές ως μία ανέξοδη διαμαρτυρία. Και κοιτάζοντας προς το κέντρο υπενθύμισε ότι οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός της εκλογικής διαδικασίας με απόφαση του Αρείου Πάγου, «η οποία «πατάει» πάνω σε μία ρύθμιση την οποία ψήφισε και υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία», υπονοώντας ότι υπάρχουν κρυφές διαδρομές αυτού του χώρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί πρέπει να εκπλήσσεται κάποιος με μία τέτοια υπόθεση εργασίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Πάνου Καμμένου; Άρα, δεν νομίζω ότι λέω κάτι το οποίο είναι άγνωστο στους Έλληνες πολίτες», όπως τόνισε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ