Μητρόπουλος για αναδρομικά: «Βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης – Ασκεί πιέσεις σε δικαστές»

Τι αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για συνταξιούχους και μισθωτούς Δημοσίου – Το δώρο γίνεται… επίδομα και μειώνεται σε 250 και 300 ευρώ.

Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την κρυφή «βόμβα» ενδεχόμενης επαναφοράς των Δώρων σε συνταξιούχους και σε μισθωτούς του Δημοσίου, με ποσά ακόμη και της τάξης των 250 και 300 ευρώ, δηλαδή πολύ πιο κάτω από τα 800 και τα 1.000 ευρώ ετησίως που έπαιρναν πριν την κατάργησή τους το 2013.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Παίζονται διάφορα βρώμικα παιχνίδια σε βάρος των συνταξιούχων» τονίζει ο κ. Μητρόπουλος καθώς όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr «η κυβέρνηση πιέζει ακόμα και τα Δικαστήρια να ακολουθήσουν τη δική της άποψη. Η απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου (1388/11-11-2018) λέει ότι μπορούν οι συνταξιούχοι και χωρίς τα δώρα αλλά ταυτόχρονα αναφέρερει ότι μπορεί η Κυβέρνηση αντί για το δώρο των 800 ευρώ (400 – δώρο Χριστουγέννων και 400 δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας) να δώσει και κάτι μικρότερο ανα συνταξιούχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Η θέση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ότι στο μέλλον δεν θα είναι στη δικαιοδοσία των δικαστών να ορίσουν πόσα θα είναι τα Δώρα, αλλά των κυβερνήσεων, με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού.

Αντίθετα, εκεί που οι δικαστές έχουν πλήρη δικαιοδοσία είναι στο να κρίνουν αν οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές και εφόσον κριθούν ως τέτοιες, τότε όσοι έχουν ασκήσει προσφυγές θα πρέπει να πάρουν πίσω αυτές τις περικοπές γιατί τους επεβλήθησαν κατά παράβαση του Συντάγματος.

«Μέσα από αποστροφές της απόφασης (1388/11-11-2018) η κυβέρνηση “παίζει” με την ιδέα του να επιβαρύνει τα δημοσιονομικά αλλά όχι στη βάση των αποφάσεων που τους δικαιώνουν αλλά σε πολύ μικρότερα μεγέθη» αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here