Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφτηκα να κάνω ευθανασία στον πατέρα μου


«Δεν μπορεί να γίνει σε δωμάτιο ο ακρωτηριασμός του δαχτύλου», ανέφερε ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου

«Δεν είμαι απλός γιατρός. Είμαι κάτοχος 8 διδακτορικών», ανέφερε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος, ο οποίος λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είχε πιο στενή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του πατέρα τους, στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

«Δεν μπορεί να γίνει σε δωμάτιο ο ακρωτηριασμός του δαχτύλου, χωρίς να ξέρεις ποιος είναι δίπλα στον θάλαμο, χωρίς να υπάρχει κατάσταση χειρουργείου και δίχως να υπάρχει έγγραφη συναίνεση του ασθενούς», ανέφερε στην καταγγελία του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο Χρήστος Καλλιάνος υποστήριξε ότι ενώ βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του, φοιτητές Ιατρικής και ειδικευόμενοι ιατροί ζητούσαν να τους μεταφέρει τις γνώσεις του για σειρά εξετάσεων και για την πορεία του ασθενούς πατέρα του.

«Είδα τον πατέρα μου τον Πέμπτη, ήταν σε κατάσταση σηπτικής καταπληξίας. Κατάλαβα ότι δεν πάει καλά, ζήτησα την βοήθεια του γιατρού, ο οποίος ήταν αλαζονικός και είχε πολύ κακή συμπεριφορά. Ένας αγγειοχειρουργός δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς το είδος της καταπληξίας που μπορεί να έχει ο ασθενής. Μπορεί να το πήρε εγωιστικά που του είπα εγώ τι έχει και του ζήτησα να υπάρχει μια άλλη επεμβατική βοήθεια στον πατέρα μου. Μου είπε ότι στην ΜΕΘ δεν μπαίνει αν δεν είναι διασωληνωμένος, μου έλεγε δηλαδή “αν δεν μπει στην Εντατική διασωληνωμένος, θα μείνει εδώ να πεθάνει”. Ποτέ δεν με αντιμετώπισε σαν γιατρό ούτε ανθρώπινα», είπε ο Χρήστος Καλλιάνος.

Λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις του από το βράδυ της Πέμπτης που προβλήθηκαν στο «Πρωινό», ο Χρήστος Καλλιάνος είπε μεταξύ άλλων, «αισθάνομαι συντετριμμένος, απογοητευμένος και στενοχωρημένος. Χάθηκε ο μπαμπάς άδικα και είμαι και γιατρός και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Πέθανε λόγω μιας αναλγησίας και αλαζονείας που ήταν συνεχής. Συγκλονίστηκα τόσο πολύ που αναρωτιόμουν αν ήμουν αδαής ή αν αυτοί ήταν άσχετοι».

Ο Χρήστος Καλλιάνος ακόμη είπε ότι «σκέφθηκα ακόμη και να φέρω ουσίες από το νοσοκομείο όπου εργάζομαι και να του κάνω ενός τύπου ευθανασία. Η διασωλήνωση του πατέρα μου έγινε για τα μάτια του κόσμου. Στον Άδωνι Γεωργιάδη θα απαντούσα ότι δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν ήταν μπροστά, δεν ήταν γιατρός».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ