Θεσσαλονίκη: Με πτυσσόμενο μαχαίρι και σιδερογροθιά λήστευε η συμμορία νεαρών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ


Η συμμορία που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., λήστευε καταστήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με πτυσσόμενο μαχαίρι και σιδερογροθιά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του grtimes.gr, η συμμορία νεαρών προέβαινε σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις καταστημάτων. Συνελήφθησαν πέντε νεαροί ημεδαποί, οι οποίοι αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 6.000 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά ειδή.

Πρόκειται για τρεις 19χρονους, 20χρονο και 18χρονο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός εκ των 19χρονων.

Πως δρούσε η συμμορία στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι από 9 Μαρτίου συγκρότησαν εγκληματική συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ