Μπλόκα αγροτών: «Zεσταίνουν» τα τρακτέρ – Ποιους δρόμους θα κλείσουν την Τρίτη (12/02)


Σε αναμονή βρίσκονται οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας για επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, ώστε να συζητήσουν το αίτημα που έχουν καταθέσει οι αγρότες για συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν νωρίτερα τη Δευτέρα (11/02/2019) , το μέλος της πανελλαδικής επιτροπής του μπλόκου Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε ότι αναμένουν από τον υπουργό να τους ενημερώσει για τη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου.

Όπως είπε ο ίδιος, αναμένουν να υπάρξει συνάντηση τόσο με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, ενώ ζητούν οπωσδήποτε στη σύνθεση να μετέχει και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στη βάση αυτών των δεδομένων οι αγρότες δηλώνουν ότι θα κριθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα είπαν ότι την Τρίτη (12/02) στις 14:00 θα συναντηθούν στο μπλόκο της Νίκαιας, ώστε να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και αποκλεισμό του κόμβου του Πλατυκάμπου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί αγρότες με τρακτέρ απέκλεισαν συμβολικά το κτήριο της εφορίας στις Σέρρες, στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση πως απαιτούν ουσιαστικό διάλογο.

«Δεν μας αρέσουν οι γκαζόζες. Θέλουμε ουσιαστικό διάλογο με τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία. Πρέπει να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα από εδώ κι από εκεί. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αυτοί που με μεγάλη ευκολία ερχόταν στα μπλόκα τώρα τους βλέπουμε να χάνονται. Έχουν πάθει αμνησία; Ξέχασαν πολύ γρήγορα, αλλά θα είμαστε εδώ να τους θυμίσουμε και θα σκληραίνουμε τη στάση μας μέρα με την ημέρα», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Νωρίτερα, οι αγρότες της Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Οδό, στο ύψος της Ιωλκού. Ακολούθησε η στάθμευση των τρακτέρ στην παραλία του Βόλου και από εκεί ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελική κατάληξη το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας
  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου
  • Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής

Στο μεταξύ, την Τετάρτη (13/02/2019), αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα συμμετάσχουν στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ