Καιρός: Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει


Καιρός: Άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας το Μ. Σάββατο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, από την αρχή της ημέρας τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην Αθήνα είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Μεγάλο Σάββατο

Άστατος καιρός το Μ. Σάββατο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα ηπειρωτικά. Ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 22-23, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 24-25 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 22, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 19-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ και πιθανόν στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται οι πιο ενισχυμένοι άνεμοι είναι το Βόρειο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο και ο Κορινθιακός.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ