Κόκκινα δάνεια: Τέλος και επίσημα ο νόμος Κατσέλη – Στα 120.000 ευρώ το όριο προστασίας


Αντίστροφη μέτρηση – Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει το προστατευτικό πλαίσιο του νόμου Κατσέλη

Τα πάνω-κάτω έρχονται στα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μόλις 250.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται να «σωθούν» από το νέο σχέδιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές. Με το αρχικό σενάριο θα καλύπτονταν σχεδόν το σύνολο των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Για περισσότερες από δύο ώρες, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Λιάκος από την μία πλευρά υπό τις οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα και οι Καραμούζης , Ψάλτης, Μυλώνας, Μεγάλου από την άλλη, συζητούσαν για τις επικείμενες αλλαγές. «Υπήρξε σύγκλιση» ανέφεραν τραπεζικές πηγές ενώ κυβερνητικό στέλεχος έλεγε «είμαστε σε καλό σημείο».

Η πρόταση της κυβέρνησης για το όριο προστασίας της α’ κατοικίας δεν βρήκε ανταπόκριση, αφού δεν έπεισε τους δανειστές. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προωθούσε λύση με το όριο να «παίζει» μεταξύ 150.000 – 200.000 ευρώ. Αυτή η λύση δεν έγινε δεκτή από τους τραπεζίτες που ζητούν το όριο να περιοριστεί κάτω από τις 100.000. Η λύση ωστόσο που φαίνεται να προκρίνεται είναι η προστασία της α’ κατοικίας να ξεκινά από τις 120.000 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ