Ρομαντικές αποδράσεις στο εξωτερικό πέρα από τα συνηθισμένα


Ένα ρομαντικό ταξίδι στο εξωτερικό ξέρουμε ότι δεν είναι απλή υπόθεση. Αν, όμως, τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, τα παρακάτω μέρη σας περιμένουν για να στείλουν τον έρωτά σας στα ουράνια.

Βιέννη, Αυστρία, για ρομαντικό βαλς
Πακετάρετε τα χορευτικά σας παπούτσια και ετοιμαστείτε να κάνετε χορευτικές στροφές στα μπαρόκ δρομάκια και τα παλάτια της εντυπωσιακής Βιέννης, όπου γεννήθηκε το βιεννέζικο βαλς τον 18ο αιώνα. Ψωνίστε κρύσταλλα και αυστριακά παραδοσιακά ρούχα στην Kärntnerstrasse και τους γειτονικούς δρόμους και κάντε μια στάση για στρούντελ ή σοκολατένιο κέικ Sachertorte σε κάποιο από τα καφέ της πόλης. Μην παραλείψετε να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας με μια βόλτα στα εντυπωσιακά παλάτια Hofburg, Schönbrunn και Belvedere, αλλά για να μην χαλάσει τον ρομαντισμό η αναμονή στις ουρές, φροντίστε να κλείσετε τα εισιτήριά σας από πριν.

Lisse, Ολλανδία, για άρωμα λουλουδιών
Αυτή η λουλουδάτη πόλη βρίσκεται περίπου μια ώρα νότια του Άμστερνταμ και μπορεί να είναι… μικρή στο μάτι, αλλά είναι «γίγαντας» όσον αφορά τα λουλούδια. Στο μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασής της πρωταγωνιστούν χωράφια με τουλίπες, υάκινθους, σαφράν και ασφόδελους και είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία να βολτάρετε με το αυτοκίνητο ανάμεσά τους. Για πιο έντονη, ευωδιαστή εμπειρία πηγαίνετε στους κήπους Keukenhof, όπου από τον Μάρτιο έως τον Μάιο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πάνω από 7 εκατομμύρια άνθη και 800 είδη τουλίπας και να ψωνίσετε άνθη για το σπίτι σας, για να θυμάστε το ταξίδι σας.

La Palma, Κανάρια νησιά, για έναστρο ουρανό
Με το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο στα νότια και πλούσια δάση στα βόρεια, το νησί La Palma βορειοδυτικά της Αφρικής είναι ιδιαίτερης ομορφιάς. Χάρη στην μειωμένη μόλυνση της ατμόσφαιρας, μάλιστα, φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα παρατηρητήρια του βόρειου ημισφαιρίου. Αφού περπατήσετε χέρι-χέρι με τον έτερον ήμισυ στις παραλίες του νησιού, πάρτε το αυτοκίνητο μέχρι τους τρούλους του Roque de Los Muchachos και ξεναγηθείτε στο παρατηρητήριο, όπου μπορείτε να δείτε μαζί τον γαλαξία μας, του πλανήτες και τα αστέρια σε μια άκρως ρομαντική κατάσταση. Βάλτε και το κρασί στο πρόγραμμα με οινογευσιγνωσία στο κελάρι Teneguia στο Fuencaliente, όπου θα ανακαλύψετε πώς νυχτερινός ουρανός του μέρους βοήθησε στην παραγωγή του δημοφιλούς κρασιού Malvasia.

Κοιλάδα του Ρήνου, Γερμανία, για παραμυθένιες καταστάσεις
Αν ο/η σύντροφός σας δακρύζει κάθε φορά που βλέπει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» ή την «Χιονάτη», τότε το καλύτερο σενάριο είναι να τους πάτε ένα ταξίδι στο πραγματικό παραμύθι. Ο πανέμορφος ποταμός Ρήνος περιτριγυρίζεται από βουνά με πλαγιές γεμάτες αμπελώνες, γραφικά χωριά και εντυπωσιακά κάστρα βγαλμένα κατευθείαν από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Νοικιάστε αυτοκίνητο και τριγυρίστε στον Κεντρικό Ρήνο που έχει μπει και στη λίστα Unesco, για ακόμη πιο όμορφα και ρομαντικά τοπία με κάστρα και φροντίστε να μείνετε σε κάποιο κάστρο με ατμόσφαιρα. Μπορείτε επίσης να διασχίσετε το ποτάμι με πλοίο αναχωρώντας από το Koblenz και μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα ποτήρι τοπικού Riesling.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ