Αντεπίθεση της ΝΔ με περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα


Με μια παύση για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου, από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να µεταβαίνει σύντομα στην Κεντρική Μακεδονία για ένα 48ωρο επαφών με τοπικούς παράγοντες και φορείς καθώς επίσης για την απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ο σχεδιασμός που έχει εκπονηθεί στέλνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιφέρεια, με τον Πρωθυπουργό να ταξιδεύει στο Αγρίνιο. Ο κ. Μητσοτάκης μετά θα ανηφορίσει προς την Ήπειρο, η οποία από τους παλιούς θεωρείται καταλύτης για τον νικητή της κάλπης, σε μια εξόρμηση σε Άρτα και Πρέβεζα.

Αμέσως μετά την Ήπειρο οι πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται εκ νέου στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Χίο.

Πέραν των δύο µεγάλων συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως και πάλι στο Αλεξάνδρειο, θα εφαρμοστεί με μικρές παραλλαγές, το επιτυχημένο µοντέλο της εθνικής κάλπης. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Τον συντονισµό των πρωθυπουργικών ταξιδιών έχει αναλάβει και αυτή τη φορά ο μακριοβότερος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης, με την ενίσχυση από πρόσωπα που ανήκουν στον πυρήνα των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού. Την κεντρική εποπτεία στον τομέα της επικοινωνίας, θα έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Κύρα Κάπη και οι αναπληρωτές διευθυντές του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Ευθυμίου και Χρήστος Ζωγράφος. Από την άλλη το οργανωτικό σκέλος της κομματικής κινητοποίησης Μαρία Συρεγγέλα, ο γενικός διευθυντής του κόµµατος Γιάννης Σµυρλής και ο γραµµατέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης. Στην ομάδα του πρωθυπουργού συνεχίζουν το έργο τους ο υπεύθυνος Ψηφιακών Μέσων, Έρικ Παρκς, ενώ αυξημένο ρόλο έχει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Όσον αφορά ειδικότερα τη δύσκολη αποστολή των περιοδειών, ήδη 12 πρωτοκλασάτοι υπουργοί έχουν πάρει… διαπιστεύσεις για τις Περιφέρειες της χώρας, την ώρα που από το «κέντρο» της Πειραιώς ανατίθενται νέες αποστολές στους υπόλοιπους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, με περιοδείες οι οποίες στόχο έχουν το κυβερνών κόμμα να εντείνει την παρουσία σε κάθε νομό.

Στις 30 περίπου μέρες που απέμειναν για τις ευρωεκλογές, η αποχή είναι το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου αν και ως γνωστόν τα οργανωμένα κόμματα, με δομή και συγκεκριμένους ρόλους για όλους, μπορούν πάντα να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όσον αφορά στη συσπείρωση των δυνάμεων στην τελική ευθεία. Το γεγονός ότι στα τελευταία γκάλοπ η ΝΔ ανεβάζει στροφές στη συσπείρωση και στο ποσοστό, δείχνει κατά την εκτίμησή τους, ότι οι πολίτες θα επανασυσπειρωθούν γύρω από το σύνθημα περί σταθερότητας και θα δώσουν εκ νέου και μαζικά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβερνητική παράταξη.

Στην Πειραιώς συντονίζονται για την αποστολή θετικών μηνυμάτων προς τους πολίτες, απέναντι – όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη- στη «συνταγή τοξικότητας» της αντιπολίτευσης. Μάλιστα εκτιμούν ότι δεν έχει προβληθεί αρκετά η θετική ατζέντα του έργου τους και πως στο πεδίο των πεπραγμένων έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Γι’ αυτό και θα επιμείνουν στο να καταδείξουν απουσία πολιτικής πρότασης και ρεαλιστικού σχεδίου από την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, που εν συνεχεία την στρέφει στη ρητορική της καταγγελίας και των επιθέσεων. «Να μην αφήσουμε την τοξικότητα να απλωθεί στον τόπο», κάλεσε δε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και παρότρυνε να κάνουν κινήσεις υπέρ της ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες.

«Η αποχή από τις εκλογές θα είναι τελικά μια ήττα για όλους, ενώ μια ενδεχόμενη στροφή προς τα άκρα θα γίνει μια κερκόπορτα για νέες περιπέτειες», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της βουλής, παρουσιάζοντας τα επίδικα της συγκυρίας.

Το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει εαρινή αντεπίθεση με τίτλο: «τίποτα δεν μένει αναπάντητο, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη». Ο τίτλος αφορά στην απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να δοθεί σκληρή προεκλογική μάχη αναχαίτισης κάθε αρνητικού σχολίου ή κατηγορίας που θα ακουστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ