Γλυφάδα – Βόλος: Για τροφή βγήκαν στους γιαλούς οι καρχαρίες


Η αναζήτηση τροφής οδήγησε τον γαλάζιο καρχαρία να βρεθεί στη μαρίνα της Γλυφάδας τη Δευτέρα του Πάσχα, φαινόμενο που κατά τους ειδικούς είναι απόλυτα συνηθισμένο, παρά το γεγονός ότι όσοι είδαν το θέαμα παραξενεύτηκαν.

Πρόκειται, όπως εξήγησε στον “Ελεύθερο Τύπο” ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” Θοδωρής Τσιμπίδης, “για ελληνικό είδος, το οποίο ζει χιλιάδες χρόνια στις θάλασσές μας, από τα ρηχά έως τα 1.000 μέτρα περίπου. Όσο είναι νεαρός ο γαλάζιος καρχαρίας ζει στα ρηχά και μεγαλώνοντας κατεβαίνει και δεν ανεβαίνει ξανά στην επιφάνεια”.

Ο καρχαρίας που εντοπίστηκε να κολυμπάει στα ρηχά στη 2η μαρίνα Γλυφάδας, ανάμεσα στα αγκυροβολημένα σκάφη, αρχικά προκάλεσε απορία και πανικό.

“Η παρουσία τους έχει να κάνει με την τροφή τους. Είναι μια περίοδος που γεννούν τα ψάρια, οπότε έρχονται πιο κοντά στον γιαλό, σε κλειστούς κόλπους και κατά συνέπεια οι γαλάζιοι καρχαρίες τα ακολουθούν”, εξηγεί ο κ. Τσιμπίδης

Και στον Βόλο

Καρχαριοειδές μήκους 3,5 μέτρων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Βόλου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ζήτησε την βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και εθελοντές διασώστες κατάφεραν να πιάσουν το ψάρι από την ουρά και να το τραβήξουν έξω από τον αγωγό ομβρίων που είχε εγκλωβιστεί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ