Αυτό ήταν το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι – Τι αναφέρει ο Guardian


Η Ουκρανία αναφέρει ότι απέτρεψε μια ρωσική συνωμοσία για τη δολοφονία του προέδρου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και άλλων ανώτερων αξιωματούχων, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο πρακτόρων που στρατολογήθηκαν από την εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας SBU στο Κίεβο είπε ότι οι φερόμενοι πράκτορες είχαν λάβει οδηγίες, προκειμένου να βρουν κάποιον κοντά στην προεδρική φρουρά. Το συγκεκριμένο άτομο θα έπιανε αιχμάλωτο τον Ζελένσκι, είτε στο γραφείο του, είτε όταν έφευγε από το κτίριο και στη συνέχεια θα τον σκότωνε.

Η αναφορά από τον Guardian για τη δολοφονία του Ζελένσκι ως “δώρο” για τον Πούτιν είναι σοβαρή και ανησυχητική. Εάν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα δείξει τη σοβαρότητα των ενεργειών που σχεδιάζονται από τη ρωσική κυβέρνηση εις βάρος της Ουκρανίας και της περιοχής συνολικά.

Επιπλέον, η αναφορά για σχέδια εξάλειψης του αρχηγού στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας και του επικεφαλής της SBU δείχνει την επιθυμία της Ρωσίας να υπονομεύσει την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της γειτονικής της χώρας.

Η αποκάλυψη από την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας για τους τρεις αξιωματούχους των πληροφοριών της FSB που βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση είναι σοβαρή και ανησυχητική. Αυτή η ανακάλυψη αποκαλύπτει το βάθος της διείσδυσης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία και τις προσπάθειές τους να υπονομεύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Οι λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάστηκε η επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των προετοιμασιών για τη δολοφονία του Ζελένσκι και άλλων ουκρανών αξιωματούχων, αποκαλύπτουν την εκτεταμένη και σοβαρή φύση της επιχείρησης. Είναι σαφές ότι οι σχεδιαστές αυτής της επίθεσης είχαν καλά μελετημένα σχέδια και προετοιμασίες.

Η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας σε αυτές τις αποκαλύψεις πρέπει να είναι αμετακίνητη και ενωμένη. Οι χώρες πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν την απειλή που αντιπροσωπεύουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στην περιοχή και να στηρίξουν την Ουκρανία στην προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειάς της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ