Πάτρα: Πως δρούσαν οι νεαροί που έσπρωχναν ναρκωτικά σε σχολείο


Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των νεαρών που διακινούσαν ναρκωτικά στην Πάτρα

Άφωνη άφησε την τοπική κοινότητα της Πάτρας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η είδηση της σύλληψης νεαρών από την ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετική απόφαση έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους:

ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑ Άγγελο του Αναστασίου και της Κωνσταντίνας, γεν. 24/01/2003, στην Πάτρα Αχαΐας

REXHA ARBER του AJET και της ROZA, γεν. 06/05/2001, στην Αλβανία

ΛΑΖΑΡΗ Δημήτριο του Βασιλείου και της Ιωάννας, γεν. στις 25/6/2004, στην Πάτρα Αχαΐας

ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗ Ιωάννη-Παναγιώτη του Αθανασίου και της Άννας, γεν. στις 15/12/2004, στην Πάτρα Αχαΐας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τέλεσαν, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610695164, 2610695165 και 2610695160 του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς διακινούσαν ναρκωτικά

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, διακρίβωσαν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που εκτιμάται ότι δρούσε τουλάχιστον ένα έτος στην Πάτρα.

Η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον (65) αγοραπωλησίες ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους. Μάλιστα, τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

  • 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 29,7 γραμμάρια MDMA
  • δύο αυτοσχέδια τσιγάραμε μίγμα κάνναβης και καπνού
  • Τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα),
  • Δύο σιδερογροθιές,
  • Ένα ξύλινο μπαστούνι,
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
  • 4450€


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ