Προκαλεί η «λύκαινα» Ακσενέρ: «Ανεπίτρεπτο που δεν πήγε ο Τσίπρας στο μαυσωλείο του Κεμάλ»

Οξύτατη επίθεση εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε την Τρίτη (12/02/2019) η επικεφαλής του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη γείτονα χώρα.

Σε μια προσπάθεια να βρει «πάτημα» και να ασκήσει κριτική στο «σουλτάνο», η «λύκαινα» του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος, υποστήριξε πως ήταν ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ήλθε στην χώρα μας. Είναι φιλοξενούμενος και καλωσήλθε. Όμως έγινε κάτι που δεν ήταν ωραίο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Αγία Σοφία, μετά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μετά στο Πατριαρχείο. Πραγματοποιήθηκε λειτουργία. Λοιπόν, που δεν πήγε ο Τσίπρας; Στο Ανίτκαμπιρ (σ.σ. το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ). Ο Έλληνας φιλοξενούμενος δεν επισκέφθηκε τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», δήλωσε η Ακσενέρ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Και πρόσθεσε διερωτώμενη: «Όμως σύμφωνα με το δικό μας κρατικό πρωτόκολλο αυτό είναι όρος. Πώς το επιτρέπουμε; Ποιος είναι ο στόχος σας; Όταν η Ελλάδα είχε οικονομική κρίση κάνατε αστείο λέγοντας “να αγοράσουμε την Ελλάδα;”. Τι έγινε; Όταν τελείωσαν τα χρήματα τελείωσε και η λεβεντιά;».

Η Ακσενέρ, προφανώς, με το ερώτημά της αυτό απευθυνόταν όχι στους βουλευτές της, αλλά στον ίδιο τον Ερντογάν.

Και σίγουρα, η παρατήρησή της δεν είχε διόλου να κάνει με αυτή καθαυτή την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όσο με την προσπάθειά της να ξεσηκώσει το εθνικιστικό ακροατήριο της γείτονος, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται στην Τουρκία το Μάρτιο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ