Ματίνα Παγώνη για AstraZeneca: Καλώς αποσύρθηκε το εμβόλιο γιατί δεν επικαιροποιήθηκε


Για την απόφαση να αποσυρθεί το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε το πρωί της Παρασκευής 10/5 η Ματίνα Παγώνη, εξηγώντας πως το σκεύασμα δεν επικαιροποιήθηκε.

Αναφερόμενη στην εταιρεία AstraZeneca η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως καλά έκανε και απέσυρε το εμβόλιο εξηγώντας: «Πρώτον το απέσυρε για εμπορικούς λόγους διότι στο εμβόλιο δεν υπάρχει αναβάθμιση για τα καινούρια στελέχη. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα».

Η δήλωση της Ματίνας Παγώνη σχετικά με την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca είναι σημαντική για τη διαχείριση της εμβολιαστικής προσπάθειας. Η απόφαση αυτή είναι πολύ πιθανόν να έχει ληφθεί μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων και της επικαιρότητας του εμβολίου.

Η αναγνώριση ότι το σκεύασμα δεν επικαιροποιήθηκε είναι σημαντική για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής διαδικασίας. Είναι σημαντικό για τις αρχές υγείας να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την επικαιρότητα των εμβολίων και να προβαίνουν σε αποφάσεις που βασίζονται σε επιστημονικές ενδείξεις και δεδομένα.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε την εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και να επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση και επικαιροποίησή του, προκειμένου να προστατεύουμε την υγεία του κοινού.



«Οι παρενέργειες είναι από την 3 με 4 εβδομάδα μετά την δόση» τόνισε.

«Οι μελέτες είχαν αποδείξει πως μπορούσαν να βγει. Τονίσαμε πως στα εμβόλια και στα φάρμακα υπάρχουν παρενέργειες αλλά τα οφέλη είναι πολύ μεγάλα» συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

«Τα έβγαλε με όλους. Αφού δεν το πίστευε, γιατί το έκανε;» διερωτήθηκε σχολιάζοντας και τις δηλώσεις για του Παύλου Πολάκη.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ