Τα οφέλη των διατάσεων στην κολύμβηση


Οι διατάσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κολυμβητικής προπόνησης . Tα οφέλη των διατάσεων τα οποία θα μας κάνουν να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση μας είναι τα εξής:

Οι διατάσεις μπορούν να διατηρήσουν και να αυξήσουν την ελαστικότητα της άρθρωσης με αποτέλεσμα αυτό να μας βοηθάει να κάνουμε ποιο αποδοτικές χεριές.

Οι διατάσεις βελτιώνουν την ικανότητα των μυών να παράγουν περισσότερη δύναμη και επιτρέπει αυτήν την δύναμη να μπορεί να την βάλει ο κολυμβητής σε όλη την διάρκεια της κολυμβητικής κίνησης .
Οι διατάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στου μυς. Οι αυξημένη ροή αίματος που υπάρχει στους μυς κατά την διάρκεια των διατάσεων αλλά και μετά, επιταχύνει την ανάκτηση και την ξεκούραση των μυών μετά από μια προπόνηση ή ένα αγώνα.

Οι διατάσεις βελτιώνουν την θέση του σώματος σου μέσα και έξω από το νερό.
Σε βοηθάνε να ξεπεράσεις μερικές από τις κακές συνήθειες που έχεις στην καθημερινότητα σου . Εάν έχεις μια καθιστική ζωή και οι μυς σου ειδικά της πλάτης και της μέσης δεν διατείνονται ποτέ , αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους και δυσκαμψία στις αρθρώσεις , οι διατάσεις και το stretching μπορούν να προλάβουν κάτι τέτοιο.

Οι διατάσεις μας χαλαρώνουν κάτι που θέλουμε να έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας.
Το Pilates και η Yoga είναι δύο δραστηριότητες για να βελτιώσει ο κολυμβητής την ελαστικότητα του. Επίσης αυτές οι δραστηριότητες βοηθάνε στην ανάπτυξη της δύναμης σε όλο το σώμα και την σωστή συνεργασία και συγχρονισμό όλων των μυών του σώματος .

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ