Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε το πρώτο του επίσημο πορτρέτο μετά τη στέψη του


Ο καλλιτέχνης ξεκίνησε να αποτυπώνει τον βασιλιά Κάρολο στον πίνακα όταν ακόμη εκείνος ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας

Εν μέσω τελετής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε το πρώτο του επίσημο πορτρέτο μετά τη στέψη του.

Ο πίνακας είναι δια χειρός του Jonathan Yeo, γνωστός για τα πορτρέτα της Paris Hilton, του Grayson Perry και της Cara Delevingne. Ο εν λόγω πίνακας ανατέθηκε στον καλλιτέχνη το 2020 με αφορμή τα 50 χρόνια του τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλος της Εταιρείας The Drapers το 2022. Το πορτρέτο απεικονίζει την Αυτού Μεγαλειότητα να φορά τη στολή των Φρουρών της Ουαλίας, της οποίας έγινε Συνταγματάρχης Συντάγματος το 1975.

Ο Yeo είπε: «Ήταν προνόμιο και ευχαρίστηση που μου ανατέθηκε να ζωγραφίσω το πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά, το πρώτο που αποκαλύφθηκε μετά τη στέψη του». Συμπλήρωσε ότι «Όταν ξεκίνησα αυτό το έργο, η Αυτού Μεγαλειότητα, ο Βασιλιάς ήταν ακόμα η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, και σαν την πεταλούδα που ζωγράφισα να αιωρείται πάνω από τον ώμο του, αυτό το πορτρέτο εξελίχθηκε καθώς ο ρόλος του θέματος στη δημόσια ζωή μας άλλαξε!»

Επισήμανε παράλληλα ότι «είμαι βαθιά ευγνώμων για την ευκαιρία να απαθανατίσω έναν μοναδικό άνθρωπο».

pinakas-Camila.jpg
Ο πίνακας της βασίλισσας Καμίλα ζωγραφίστηκε το 2014

Το πορτρέτο θα εκτεθεί δημόσια για έναν μήνα στην Philip Mold Gallery στο Λονδίνο, από τις 16 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Το έργο τέχνης αναμένεται να εκτεθεί στο Drapers’ Hall από τα τέλη Αυγούστου.

https://www.instagram.com/p/C68_S5iMWZg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

*Με πληροφορίες από thesun


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ