ΕΛ.ΑΣ.: Σε επιφυλακή για επανάληψη του κύματος καταλήψεων σε ΑΕΙ -28 συλληφθέντες της Νομικής θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα


Σήμερα το πρωί, 28 άνθρωποι που συνελήφθησαν στην Νομική (10 άνδρες και 18 γυναίκες) θα οδηγηθούν μπροστά στον εισαγγελέα. Από αυτούς, εννέα είναι αλλοδαποί: ένας από την Ισπανία, τρεις από τη Γαλλία, δύο από τη Γερμανία, δύο από την Ιταλία και μία από την Αγγλία. Τους κατηγορούν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ζημία σε ιδιοκτησία, απείθεια, και παραβάσεις σχετικά με όπλα και φωτοβολίδες. Όλοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας για να εκκενώσει μια κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας υποστήριξης για την Παλαιστίνη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς με τη βοήθεια προσωπικού από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες. Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως καπνογόνα και ρόπαλα. Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι αλλοδαποί δεν είχαν σχέση με τη σχολή, ενώ 15 από τους ντόπιους δηλώνουν ότι είναι φοιτητές, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν σε ποια σχολή.



Οι δικηγόροι των συλληφθέντων υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε ένα στέκι αναρχικών συλλογικοτήτων, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές στον χώρο. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, δηλώνοντας ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και στα δημόσια πανεπιστήμια.

Τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι πρυτανικές αρχές είναι σε επιφυλακή λόγω των εξελίξεων στη Γάζα και των κινητοποιήσεων φοιτητών σε ευρωπαϊκές χώρες, που μπορεί να οδηγήσουν σε καταλήψεις και στην Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ