ΝΔ: Δεν θα προτείνουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σημίτη ή Βενιζέλο


Μπορεί η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση να είχε αρκετές αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ωστόσο τo ενδιαφέρον επικεντρώθηκε, αν και πολύ νωρίς, στα πρόσωπα που σκοπεύουν να προτείνουν τα κόμματα για επόμενο Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Τα σενάρια για τη διαδικασία της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα άρχισαν να ξετυλίγονται από το απόγευμα της Τετάρτης (13/02), όπου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Η αρχή έγινε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ωστόσο όταν ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδια του, τότε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει συμφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά να προταθεί και να ψηφιστεί άλλο πρόσωπο, «κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ που προσβλέπουν σε συγκυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές μοιράζουν από τώρα καρέκλες.

«Σε ό,τι αφορά στον κ. Μητσοτάκη και στο ΚΙΝΑΛ, θα ήθελα -γιατί τους ακολουθείτε πιστά, στενά, σε όλες τις θέσεις και τις απόψεις- να σας πω πως όσα σχέδια κι αν απεργάζεστε σήμερα, όσα κι αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας, όσες θέσεις κι αν έχετε ήδη μοιράσει μεταξύ σας προκαταβολικά, ακόμα και αυτή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, να ξέρετε το εξής: Κρατήστε τις ορέξεις σας, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, με 90 βουλευτές που θα αθροίζετε μαζί στην επόμενη Βουλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να βγάλετε», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ