Λαμία: Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ σε τμήμα του εργοστασίου που δεν κάηκε μετά από καταγγελίες


Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία. Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες την Κυριακή, 19 Μαΐου, μία ημέρα πριν τον προγραμματισμένο έλεγχο του ΕΦΕΤ. Ο έλεγχος αυτός είχε προγραμματιστεί μετά από καταγγελίες για προβλήματα υγείας σε παιδιά που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα της εταιρείας.

Έρευνες από τον ΕΦΕΤ και τη Δικαιοσύνη

Η ανώτατη εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε συνάρτηση με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο εμπλέκεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Η έρευνα θα εξετάσει εάν η πυρκαγιά συνδέεται με τυχόν προσπάθεια κάλυψης παραβάσεων ή παραλείψεων στους υγειονομικούς κανονισμούς.

Παρουσία κλιμακίου του ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σήμερα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στη συγκεκριμένη μονάδα για να εξετάσει τις εγκαταστάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα τμήμα του εργοστασίου δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει. Ο ΕΦΕΤ θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα διαπιστώσει αν είναι ασφαλές να συνεχιστεί η παραγωγή σχολικών γευμάτων.

Έρευνες για τα γεύματα από τον ΕΟΔΥ

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ έχει στην κατοχή του εδώ και δύο ημέρες ορισμένα πακέτα από τα γεύματα που μοιράστηκαν στα σχολεία. Τα πακέτα αυτά υποβάλλονται σε αναλυτικό έλεγχο για να διαπιστωθεί τι περιείχαν. Πληροφορίες που διέρρευσαν χθες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος.

Η παρουσία του σταφυλόκοκκου ενδέχεται να οφείλεται σε μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής είτε στα μηχανήματα είτε στα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, όπως αναφέρει το Mega. Οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστεί η ακριβής πηγή της μόλυνσης και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η κατάσταση βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, και οι αρχές αναμένεται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες καθώς προχωρούν οι έρευνες.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ