ΑΕΚ – Μπάνκι: “Δεν θα δείτε τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα μας”


Ο Λούκα Μπάνκι παρουσίασε την ΑΕΚ με ξεχωριστό τρόπο, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final 4 του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Ο Ιταλός τεχνικός σύστησε στον κόσμο την Ένωση, ενημερώνοντας τα διεθνή ΜΜΕ πως δεν θα δουν έναν… Αντετοκούνμπο στην ομάδα του.

«Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη στο παρκέ. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει πίσω της πολύ κόσμο και στον ελληνικό αθλητισμό είναι δυνατή. Η ομάδα μου θα εκπροσωπήσει κάποιες αξίες του DNA της ομάδας. Θέλουμε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε. Δεν θα είναι εύκολο. Είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι και βρεθήκαμε σε διαφορετικό περιβάλλον. Αυτό το συνηθίζουμε.

Έχουμε μεγάλο κίνητρο να δείξουμε τις αξίες μας και το στυλ παιχνιδιού μας και στο τέλος θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πρόσφατα υπήρχαν δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που έπαιξαν τέτοια παιχνίδια και ο στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ», τόνισε αρχικά ο Λούκα Μπάνκι.

Για τον σούπερ σταρ των Μπακς, δήλωσε: «Δεν θα δείτε τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα μας. Δεν θα υπάρχουν τέτοιες εκπλήξεις. Ο συγκεκριμένος παίκτης και η οικογένειά του έχουν ξεχωριστή ιστορία. Έχουν μεγάλη σύνδεση με την χώρα και το πώς τους αγκάλιασε. Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσει γι αυτόν, γιατί είμαι μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα και είναι Ιταλός. Όμως όλη η χώρα είναι περήφανη γι αυτόν και το δείχνει και βελτιώνεται».

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για το κλαμπ, όπως είπε και ο προπονητής. Πριν 5 χρόνια ήμασταν στην δεύτερη κατηγορία σε μια μη επαγγελματική κατηγορία και τώρα η ομάδα γυρίζει τον κόσμο και βρίσκεται στη Νότια Αμερική για ένα σημαντικό τουρνουά. Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η περηφάνια γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες, γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα επιβάλει το στυλ παιχνιδιού της στην άλλη. Εμείς θέλουμε να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό», πρόσθεσε ο Ντούσαν Σάκοτα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ