Ποινικές διώξεις για τα δάνεια της Attica Bank

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τα «θαλασσοδάνεια» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αυτή τη φορά, της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από 5 περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015. Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Βάσει αυτών άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ’εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here