ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Συνομιλίες που σοκάρουν από την μαφία του Κορυδαλλού

Σοκ προκαλούν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της «μαφίας των φυλακών» που κατέγραψε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου

Οι διάλογοι των μελών της «μαφίας» που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία δείχνουν πόσο αδίστακτοι ήταν οι εγκληματίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον εκβίαζαν τα θύματά τους.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο «γενικός αρχηγός» φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να προσπάθησε να παγιδέψει τον δικηγόρο και πρώην υπουργό Δημήτρη Τσοβόλα, όπως είχε κάνει και με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Συγκεκριμένα, δύο συνεργοί του εκτός φυλακής, έκλεισαν ραντεβού με το δικηγόρο, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να αναλάβει ένα συγγενικό τους πρόσωπο και πήγαν στο γραφείο του. Του ζήτησαν 7.000 ευρώ εκβιαστικά και όταν κατάλαβαν ότι δεν είχε τόσα χρήματα πάνω του ο δικηγόρος, του άρπαξαν 500 ευρώ και τον απείλησαν ότι την επομένη θα ξαναπάνε, ζητώντας του να έχει έτοιμα 2.500 ευρώ.

Διαβάστε και αυτό: Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού» – Έτσι σχεδίαζαν δολοφονίες μέσα από τις φυλακές

«Θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα»
Στις 8 Φεβρουαρίου ο αρχηγός της μαφίας τηλεφωνεί στο γραφείο του κυρίου Τσοβόλα και αρχίζει να απειλεί τον δικηγόρο, καθώς όπως ισχυρίζεται τού χρωστά κάποια λεφτά.

«Ο κύριος Δημήτρης είναι εκεί», ρωτά ο αρχηγός της μαφίας, εκείνη του απαντά ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο.

«Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γ***. Είμαι ο… και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι να του πεις», ακούγεται να λέει στις ηχογραφημένες συνομιλίες.

Η κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο έκπληκτη λέει, «μα τι είναι αυτά που λέτε». Ο αρχηγός της μαφίας επιμένει, «Είμαι ο Λ. παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ***».

«Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας», απαντά η κυρία, με τον αρχηγό να εκτοξεύει ξανά απειλές, «Τον κ. Τσοβόλα, παρτον και πέστου θα σε σφάξω σαν κότα. Θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π***».

Σε άλλο διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο Αλβανός κρατούμενος, εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ακούγεται να συνομιλεί με ένα από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Άλμπερτ Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον περασμένο Ιανουάριο.

-Λ: «Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του»

-«Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γ*** και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο».

Διαβάστε περισσότερα για τα Σώματα Ασφαλείας στο www.policenews.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here