Ότι συμβαίνει στη ζωή σου γίνεται για έναν μεγαλύτερο σκοπό


Πόσες φορές σου έχει πει κάποιος πως όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο;
Πόσες φορές έχεις ακούσει πως ανεξάρτητα από το πόσο έχεις στεναχωρηθεί ή πληγωθεί, υπάρχει πάντα κάτι καλό σε αυτό;

Πόσες φορές σου έχει πει κάποιος πως χρειάζεται να φτάσεις στον πάτο για να σηκωθείς και να φτάσεις στην επιτυχία, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά; Πως μερικές φορές πρέπει να παλέψεις και να χάσεις κάποιες μάχες για να κερδίσεις τον πόλεμο;

Πόσες φορές έχεις ακούσει πως κάθε πόνος ή απώλεια που έχεις υποστεί αργά ή γρήγορα δε θα είναι τίποτα άλλο παρά ένα πολύτιμο μάθημα;

Πόσες φορές σου έχουν πει «πάντα να πιστεύεις πως όλα θα πάνε καλά, μην τα παρατάς»;

Και όσες φορές κάποιος σου λέει κάτι τέτοιο, σίγουρα τα θεωρείς ασήμαντες φράσεις και άδεια κλισέ που σου λένε οι άλλοι για να σε παρηγορήσουν και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα και τίποτα άλλο.

Λοιπόν, άσε με να σου πω πως αυτά τα λόγια δεν είναι απλώς κλισέ. Είναι η αλήθεια, είτε το πιστεύεις είτε όχι.

Όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή σου γίνονται για έναν μεγαλύτερο σκοπό, κάθε πόνος που έχεις βιώσει, αργά ή γρήγορα σου φέρνει κάτι καλύτερο.

Καταλαβαίνω πως όποτε κάποιος πληγώνει τα συναισθήματα σου, ραγίζει την καρδιά σου ή σε ταπεινώνει ή όποτε χάνεις κάποιο πρόσωπο που ήταν σημαντικό για σένα αναρωτιέσαι τι έκανες για να αξίζεις τέτοια τιμωρία.

Αναρωτιέσαι γιατί ο Θεός σου φόρτωσε τόσο βαρύ φορτίο στους ώμους και σου έστειλε τόσο πολύ πόνο όταν δεν είχες κάνει τίποτα κακό ή λάθος για να το αξίζεις.

Αλλά άσε με να σου πω πως δεν είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που αναρωτιέται γιατί πρέπει να περάσεις τόσα δύσκολα πράγματα για να βρεις την ευτυχία. Δεν είσαι μόνο εσύ που αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να νιώσεις πως καταστρέφεσαι πριν μπορέσεις να νιώσεις την ολοκλήρωση.

Και η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι στην πραγματικότητα απλή. Κάθε δυσκολία που έχεις συναντήσει στην ζωή σου είναι μια δοκιμασία ανθεκτικότητας και δύναμης. Είναι μια δοκιμασία για την πίστη σου.

Όποτε πληγώνεσαι, είναι μια ευκαιρία για να δυναμώσεις και να αποκτήσεις περισσότερη ανθεκτικότητα. Είναι μια ευκαιρία για να αναπτυχθείς προσωπικά και επαγγελματικά.

Όποτε είσαι στο πιο χαμηλό επίπεδο που μπορείς να βρίσκεσαι, είναι μια ευκαιρία για να διευρύνεις τα όρια σου και να δεις πόση δύναμη και αποφασιστικότητα έχεις για να σηκωθείς, να θεραπεύσεις τις πληγές σου και να προχωρήσεις στην ζωή σου.

Όταν έχεις απογοητευτεί και πληγωθεί από κάποιον, είναι μια ευκαιρία για να δεις ποιους αξίζει να αποκαλείς φίλους και ποιοι δεν αξίζουν μια θέση στην ζωή σου. Είναι μια ευκαιρία για να απομακρυνθείς από τους τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους της ζωής σου.

Όταν ο Θεός σου στέλνει δυσκολίες, σου δίνει μια ευκαιρία να βελτιωθείς και να αποκτήσεις περισσότερη δύναμη. Σου δίνει την ευκαιρία να φτάσεις στα βαθύτερα μέρη του εαυτού σου και να συνδεθείς με τον αληθινό εαυτό σου. Σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις την δύναμη, το θάρρος και την αξία σου.

Όταν ο Θεός σου στέλνει πόνο, σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις από τα λάθη σου και να μην τα επαναλάβεις. Σου δίνει την ευκαιρία να δεις από τι είσαι φτιαγμένος/η και τι μπορείς να κάνεις για να βρεις την ευτυχία σου.

Και αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι πως ο Θεός ποτέ δεν σου δίνει περισσότερα από όσα μπορείς να χειριστείς.

Ξέρει τι άτομο είσαι. Γνωρίζει το μυαλό και την ψυχή σου. Ξέρει τους βαθύτερους φόβους σου. Ξέρει τις δυσκολίες και τον πόνο που έχεις περάσει. Ξέρει πόσα μπορείς να αντέξεις.

Επομένως, μερικές φορές σου στέλνει τοξικούς ανθρώπους για να σου διδάξει ποιος αξίζει να είναι στην ζωή σου και ποιος όχι. Σου στέλνει αυτούς τους ανθρώπους για να σου υπενθυμίσει να συμπεριφέρεσαι με ευγένεια, συμπόνια και με πολλή αγάπη σε αυτούς που αληθινά σε αγαπούν και νοιάζονται για σένα.

Στέλνει δύσκολους και τοξικούς ανθρώπους στην ζωή σου για να σου υπενθυμίσει να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις και να εκτιμάς αυτούς που σε αγαπούν πραγματικά.

Μερικές φορές ο Θεός σε φέρνει κοντά με τέτοιους ανθρώπους για να μάθεις πώς να σέβεσαι και να εκτιμάς τον εαυτό σου περισσότερο και πότε είναι καιρός να αφήσεις αυτούς που δεν αξίζουν να βρίσκονται στην ζωή σου και που απλώς εμποδίζουν τον δρόμο σου προς την επιτυχία και την ευτυχία.

Καταλήγοντας, να θυμάσαι πως ανεξάρτητα από το πόσες φορές η ζωή σε ρίξει, είναι μέρος του σχεδίου. Αποτελεί μέρος του σχεδίου να έχεις σημάδια στην καρδιά σου ώστε πάντα να σου υπενθυμίζουν όσους και όσα σε διαμόρφωσαν στο άτομο που είσαι σήμερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ