ΔΟΥ Χαλκίδας: Βαριές κατηγορίες για τους επτά συλληφθέντες – Η δικογραφία των 5.000 σελίδων


Την Παρασκευή (24/5) αναμένεται να απολογηθούν οι πέντε εφοριακοί, συμπεριλαμβανομένης και της διευθύντριας της ΔΟΥ, στην εφορία της Χαλκίδας καθώς αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες. Η δικογραφία που έχει συνταχθεί κατά τους εν λόγω υπαλλήλους αριθμεί τις 5.000 σελίδες και περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, εκβίαση, και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναδειχθεί, η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής φαίνεται να είχαν τους κεντρικούς ρόλους στο κύκλωμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που φέρεται να χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο ανήκε σε αλλοδαπό, χωρίς να είναι σαφές εάν αυτό είναι υπαρκτό.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες πολιτών, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και να αναδειχθεί ότι τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος. Η διευθύντρια υποστηρίζει ότι η ίδια παρασύρθηκε από τους υπαλλήλους που είχαν ήδη στήσει το παράνομο κύκλωμα.

Οι χρηματικές απαιτήσεις των εν λόγω υπαλλήλων κυμαίνονταν από 4.000 έως 10.000 ευρώ, με τις αρχές να εντοπίζουν συνομιλίες που υποδεικνύουν τις εκβιαστικές πρακτικές τους. Η έφοδος στο γραφείο της διευθύντριας αποκάλυψε ένα φάκελο με 10.000 ευρώ, ενώ από έρευνα στο σπίτι εντοπίστηκαν 88.000 ευρώ.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει φωτογραφικά ντοκουμέντα από συναντήσεις των μελών του κυκλώματος με τα θύματά τους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την αποκάλυψη όλων των εμπλεκομένων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ