Κύκλωμα κοκαΐνης: «Φακελωμένοι» μέχρι και στην Κόστα Ρίκα – Εφοδίασαν με όπλα τρομοκρατική οργάνωση


Τέλος στη δράση ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων διακίνησης κοκαΐνης παγκοσμίως έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα μεγάλα «κεφάλια» του κυκλώματος, ορισμένα εκ των οποίων είχαν απασχολήσει μέχρι και τις αρχές της Κόστα Ρίκα.

Συγκεκριμένα ένα από τα μέλη με τα αρχικά Β.Ι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές Παναμά, το 2012 συνελήφθη στην Κόστα Ρίκα καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του αίτημα έκδοσης των Η.Π.Α., για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη, προς υποστήριξη της λατινοαμερικάνικης τρομοκρατικής οργάνωσης FARC , που έχει έδρα την Κολομβία , με αντάλλαγμα 50 κιλά κοκαΐνης. Για την υπόθεση αυτή εξέτισε ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α.

Ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος εμφανιζόταν με τρία διαφορετικά πρόσωπα , είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2017. Τότε κατηγορήθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε ως ο χρηματοδότης αλλά και ο «εγκέφαλος» της διακίνησης αλλά και της παρασκευής του ναρκωτικού «CAPTAGON» που παίρνουν οι μαχητές του ISIS. To εργαστήριο είχε στηθεί σε μια μονοκατοικία στη Νέα Πέραμο όπου είχαν εντοπιστεί 634 χιλιάδες χάπια Captagon. Ο αρχηγός όμως δεν είχε συλληφθεί καθώς κυκλοφορούσε με άλλα στοιχεία και συγκεκριμένα η αστυνομία αναζητούσε τον… Ιάσωνα κι εκείνος εμφανιζόταν ως Azdren!

Τα 210 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες θα διακινούνταν κυρίως σε Ευρώπη και Τουρκία. Ο αρχηγός είχε το ρόλο της ανεύρεσης των ναρκωτικών, της χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τον Παναμά σε χώρες της Ευρώπης, της απόκρυψης αυτών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα μας και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Ο «Μαρσέλ» ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού. Είχε αναλάβει να στρατολογεί νέα μέλη στη χώρα μας, να παραλαμβάνει τις ποσότητες και να τις διακινεί.

Ο σύνδεσμος του κυκλώματος στο εξωτερικό ήταν ο Β.Ι ενώ ένα ακόμη μέλος είχε αναλάβει να προσφέρει επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία στον αρχηγό.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας σε περίπτωση που τα ναρκωτικά έφταναν στον προορισμό τους και διακινούνταν, το κύκλωμα θα αποκόμιζε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης δεν σταματά με την εξάρθρωση του κυκλώματος. Ήδη οι διωκτικές αρχές της χώρας μας σε συνεργασία με ομόλογες αρχές αναζητούν νέα στοιχεία αλλά και ασύλληπτα μέλη.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ