Αλβανία: Η ελληνική μειονότητα καταγγέλλει «πρακτικές διάσπασης της κοινωνίας της Χιμάρας» στον Ράμα


Η σκληρή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – «Ομόνοια» κατά του Έντι Ράμα.

«Ράπισμα» των εκπροσώπων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα κατά του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά την προκλητική επίσκεψη στη Χειμάρρα, ενόσω ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος.

Συγκεκριμένα τού καταλογίζουν «επικίνδυνο κατήφορο πρακτικών μικροπολιτικής καπηλείας, διχασμού της κοινωνίας και διασπορά εθνοτικού μίσους», τονίζοντας ακόμη πως «κάλεσε τους κατοίκους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους».

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – «Ομόνοια»:

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Έντι Ράμα, εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά ευθύνεται, συνεχίζει το κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στην διάσπαση της κοινωνίας της Χειμάρρας, χειραγώγησης των πολιτών, καταστρατήγησης εν τέλει των αρχών του Κράτους Δικαίου, της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Σήμερα επέστρεψε στη Χειμάρρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής, κ. Φρέντη Μπελέρη.

Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει προλειαίνοντας το έδαφος για τη διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Όχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τα οποία προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους “στρατηγικούς επενδυτές” της αυλής.

Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική. Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας. Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο, παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό.

Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομμουνιστικό καθεστώς κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους. Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στη μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Ο Πρωθυπουργός εγκαλείται εδώ και πολλούς μήνες αλλά κωφεύει έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εν τέλει θα καθυποτάξει την κοινωνία των πολιτών της Χειμάρρας και θα συνεχίσει με πρακτικές τσιφλικά να καταληστεύεται την περιοχή παραβλέποντας το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής. Στην ουσία κάνει πιο δύσκολη την έξοδο απ’ το λαβύρινθο που έχει εγκλωβιστεί διότι έχει απωλέσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ