Αυτό είναι το φυτό που αν το αγγίξεις γεμίζεις φουσκάλες


Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε σε παιδί στην Αγγλία από το εν λόγω φυτό 

Μια μητέρα δήλωσε ότι τα χέρια του οκτάχρονου γιου της «δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια», αφού κάηκαν από ένα φυτό που είναι γνωστό ότι αποτελεί «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ο Zach Bloomer-Rogers από το Ballymartin της Βόρειας Ιρλανδίας, γέμισε με φουσκάλες και εγκαύματα και στα δύο του χέρια. Η μητέρα του, Danielle Bloomer-Rogers, έστειλε ένα επείγον μήνυμα στο Facebook προειδοποιώντας τους άλλους στην περιοχή για το φυτό, που λέγεται γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο (Giant hogweed), και δήλωσε ότι ο γιος της έχει «σημαδευτεί για όλη του τη ζωή» αφού προσπάθησε να μαζέψει χόρτα και λουλούδια.

«Τα σημάδια του είναι πραγματικά άσχημα», δήλωσε η κ. Bloomer-Rogers στο Sky News. «Δεν νομίζω ότι [τα χέρια του] θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Είναι τόσο ευαίσθητα στον ήλιο τώρα».

Το φυτό -που προέρχεται από τη νότια Ρωσία και τη Γεωργία- περιγράφεται από τη Βασιλική Εταιρεία Κηπευτικών ως «χωροκατακτητικό και δυνητικά επιβλαβές».

Τέσσερα είδη του φυτού παραμένουν «ελεύθερα» στη Βρετανία, αναφέρει η ιστοσελίδα της RHS, προσθέτοντας ότι υπάρχουν χημικές ουσίες στο χυμό του που μπορούν να προκαλέσουν φωτοδερματίτιδα ή φωτοευαισθησία – όπου το δέρμα γίνεται πολύ ευαίσθητο στο ηλιακό φως και μπορεί να υποστεί φουσκάλες, μελάγχρωση και μακροχρόνιες ουλές.

Η ειδική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί τους ανθρώπους να προστατεύονται από οποιαδήποτε επαφή του δέρματος με το χυμό, ιδίως στο πρόσωπο, όταν διαχειρίζονται το φυτό. Συμβουλεύει να «ξεπλύνετε κάθε χυμό το συντομότερο δυνατό με άφθονο κρύο νερό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ