Βραβεύθηκε ο Ευγένιος Τριβιζάς κι αυτός σύστησε τα αγαπημένα του παιχνίδια στο κοινό


Όπως ένα μήλο την ημέρα, κάνει τον γιατρό πιο πέρα, έτσι και ένα παιχνίδι την ημέρα κρατάει τη λύπη πιο πέρα.  Με τη φράση «a toy day keeps sadness away» ο Ευγένιος Τριβιζάς παρέλαβε το ειδικό βραβείο στην τελετή βράβευσης των Toys Awards. 

«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους που ασχολούνται με το παιχνίδι» ανέφερε ο διακεκριμένος συγγραφέας στην αρχή της ομιλίας του, λίγο πριν συστήσει στο κοινό τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Άλλωστε κανείς δεν περίμενε κάτι λιγότερο από τον κ. Τριβιζά. Με αφορμή τη βράβευσή του ο μεγάλος παραμυθάς παρουσίασε για πρώτη φορά το αγαπημένο του παιχνίδι. Είναι ένα κουκλάκι που όταν κάποιος το κουνάει βγάζει μια μουσική. «Όταν ήμουν μικρός πίστευα πως αυτό το ανθρωπάκι ερχόταν από τη χώρα της μουσικής καταδιωκόμενο από τους δράκους της σιωπής, που στα δικά μου παιδικά μάτια οι δράκοι της σιωπής ήταν όλοι οι ενήλικες» εκμυστηρεύτηκε ο κ. Τριβιζάς.

«Την εποχή εκείνη τα παιδιά δεν έπρεπε να κάνουμε πολλή φασαρία, τότε πίστευα πως εάν το κουκλάκι έκανε φασαρία, οι δράκοι της σιωπής θα το συλλάμβαναν και θα το έπαιρναν μαζί τους πίσω στη χώρα της σιωπής, για αυτό το λόγο μόνο με κλειστά παράθυρα τολμούσα να το κουνάω για να ακουστεί η μουσική του» είπε σχεδόν συνωμοτικά ο κ. Τριβιζάς από τη σκηνή.

Στη συνέχεια ο διακεκριμένος συγγραφέας αναφέρθηκε στη σημασία του παιχνιδιού. «Το παιχνίδι είτε ως έννοια είτε ως υλικό αντικείμενο θεωρείται πως είναι κάτι που απευθύνεται μόνο σε παιδιά» ανέφερε ο κ. Τριβιζάς, ωστόσο τα παιχνίδια μπορούν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο και στη ζωή των ενηλίκων. «Παρουσιάζοντας τα πορίσματα των μελετών σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε, πως σπουδαίοι επιστήμονες είχαν διατηρήσει την αίσθηση του παιχνιδιού στο ερευνητικό τους πεδίο. Έπαιζαν όταν δημιουργούσαν και δημιουργούσαν παίζοντας. Το παιχνίδι πυροδοτεί την εφευρετικότητα κι ανοίγει το δρόμο στην καινοτομία» υποστήριξε ο κ. Τριβιζάς.

Τέλος ο κ. Τριβιζάς αναφέρθηκε πόσο πολύ έχουν βοηθήσει τον ίδιο τα παιχνίδια. «Οι πρώτοι χαρακτήρες που δημιούργησα με τη φαντασία μου ήταν αυτοί που έπρεπε να κάνουν παρέα στο κουκλάκι που δραπέτευσε από τη χώρα της μουσικής» εξήγησε ο κ. Τριβιζάς . Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ο έφαντας, είναι ένας ελέφαντας χωρίς προβοσκίδα, ο κοτάγκος, ένας ουρακοτάγκος χωρίς ουρά, η έλισσα, μια μέλισσα, χωρίς κεντρί και το αγκουρό, ένα καγκουρό, που δεν μπορεί να μάθει να πηδάει γιατί είχε πιάσει φιλία με ένα σαλιγκάρι και φοβόταν πως εάν πηδούσε, θα μπορούσε να πατήσει κάποιο άλλο σαλιγκάρι.

Τις εικόνες αυτές γεμάτες φαντασία μοιράστηκε ο κ. Τριβιζάς την βραδιά των Toys Awards μια βραδιά που είχε στόχο να αναδείξει τις κορυφαίες υποψηφιότητες των εταιρειών που διαθέτουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών, όπου μέσα από την καινοτομία και την ποιότητά τους βοηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιμέρους τομείς (σωματικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά), αλλά και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, την δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ