Βραζιλία: Οκτώ συλλήψεις για τη φονική κατάρρευση του φράγματος

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είπε πως οι προβλεπόμενες από την εταιρεία διαδικασίες ασφαλείας δεν λειτούργησαν.

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε οκτώ υπαλλήλους της μεταλλευτικής εταιρείας Vale στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει για τις αιτίες της φονικής κατάρρευσης ενός φράγματος στην πόλη Μπρουματζίνιου, ανέφεραν σήμερα κρατικοί εισαγγελείς.

Η αστυνομία έχει εκδώσει επίσης 14 εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας, ανέφεραν οι εισαγγελείς στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Οι συλλήψεις και τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπαλλήλων της Vale, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του φράγματος τελμάτων που κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, καθώς και υπαλλήλων της γερμανικής ελεγκτικής εταιρίας TUV SUD που είχαν επιβεβαιώσει τη σταθερότητα του φράγματος.

Οι Αρχές στις πολιτείες Σάο Πάολο, Μίνας Ζεράις και Ρίο ντε Ζανέιρο εμπλέκονται στην επιχείρηση, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Και οι οκτώ συλληφθέντες υπάλληλοι της Vale ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του φράγματος στην Μπρουματζίνιου θα παραμείνουν στη φυλακή για 30 ημέρες, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η καταστροφή της 25ης Ιανουαρίου κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους. Η Vale ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι συνεργάζεται με τις Αρχές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Φάμπιο Σβάρτσμαν δήλωσε χθες, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, πως οι προβλεπόμενες από την εταιρεία διαδικασίες ασφαλείας δεν λειτούργησαν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα τέλματα είναι απορρίμματα που παράγονται κατά την επεξεργασία ορυκτών σε μεταλλεία.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here