Τραγωδία στην Ινδία: Έξι νεογέννητα μωρά πέθαναν έπειτα από φωτιά σε νοσοκομείο στο Δελχί


«Η τραγωδία της πυρκαγιάς σε νοσοκομείο στο Δελχί είναι συγκλονιστική», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της χώρας

Τουλάχιστον έξι μωρά, και μάλιστα νεογέννητα, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νοσοκομείο στο Δελχί, σύμφωνα με την αστυνομία. Η φωτιά σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε νοσοκομείο στην περιοχή Vivek Vihar της ινδικής πρωτεύουσας.

Υπήρχαν 12 μωρά στη μονάδα, είπε ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Σουρέντρα Τσοντχάρι. Επίσης, οι αρχές ανέφεραν ότι θα επιβληθούν νομικές κυρώσεις σε βάρος του ιδιοκτήτη του νοσοκομείου, ο οποίος είχε τραπεί σε φυγή.

Δραματικές εικόνες με εκρήξεις και φωτιά να «πνίγει’ ολόκληρο το κτήριο κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής υπουργός του Δελχί, Αρβίντ Κετζριβάλ, δήλωσε ότι η φωτιά ήταν «τρομακτική». Συμπλήρωσε πως «τα αίτια διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτή την αμέλεια δεν θα γλυτώσει».

Ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Ατούλ Γκαργκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India ότι 14 πυροσβεστικά οχήματα στάλθηκαν για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς. «Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω έκρηξης σε φιάλη οξυγόνου», είπε. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι προσπάθειες διάσωσης επιβραδύνθηκαν λόγω της περιορισμένης πρόσβασης στο κτήριο, το οποίο έχει μία μόνο σκάλα.

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο είναι χωροθετημένο ανάμεσα σε κατοικίες και δεν είναι ακόμη σαφές εάν τηρούσε όλους τους κανονισμούς ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο X: «Η τραγωδία της πυρκαγιάς σε νοσοκομείο στο Δελχί είναι συγκλονιστική».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Σάββατο ξέσπασε μια «τεράστια φωτιά» σε μια στοά αγώνων στο Rajkot, στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι είναι παιδιά.

Οι πυρκαγιές δεν είναι ασυνήθιστες στις πόλεις της Ινδίας, καθώς οι οικοδομικοί κανονισμοί συχνά παραβιάζονται, οι οικιστικές και εμπορικές περιοχές δεν διαχωρίζονται σαφώς και η επιβολή των κανονισμών ασφαλείας μπορεί να είναι χαλαρή. Το 2019, μια μεγάλη πυρκαγιά σάρωσε ένα εργοστάσιο τσαντών στην πρωτεύουσα, σκοτώνοντας 43 εργάτες.

*Με πληροφορίες από BBC


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ