Ξεκίνησε η κατασκευή του πρωτοτύπου του μαχητικού της Νότιας Κορέας KFX

Ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της κορεατικής αεροδιαστημικής εταιρείας ΚΑΙ η κατασκευή του πρωτότυπου του μαχητικού του προγράμματος Korean Fighter Xperiment (KFX).

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε οι συντελεστές του προγράμματος ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι το πρωτότυπου του υπο ανάπτυξη μαχητικού 4,5 γενιάς θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2021.

Μέχρι σήμερα η ΚΑΙ έχει πραγματοποιήσει το 15% της συνολικής σχεδίασης του νέου μαχητικού και θα ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος μετά το Σεπτέμβριο όταν η λεπτομερής σχεδίαση του μαχητικού θα έχει φτάσει στο τέλος της.

Πάντως η ανάπτυξη των υποσυστημάτων του προγράμματος KFX ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 γεγονός που θα βοηθήσει την ταχύτερη ανάπτυξη του νέου μαχητικού, ενώ στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 16 κορεατικά Πανεπιστήμια, 11 ερευνητικά ιδρύματα και 85 κορεατικές εταιρείες.

Όταν το πρωτότυπο κατασκευαστεί στην ομάδα ανάπτυξης του νέου μαχητικού θα προστεθούν ακόμη 35 ερευνητικά ιδρύματα της Νοτίου Κορέας. Στόχος της ΚΑΙ είναι η κατασκευή συνολικά 120 νέων μαχητικών τα οποία θα αντικαταστήσουν τα F-4 και F-5 της κορεατικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here