Ιταλία: Η βία εναντίον αμάχων στη Γάζα «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη»


Οι ισραηλινές επιθέσεις με στόχο παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα δεν είναι πλέον δικαιολογημένες ανακοίνωσε η Ιταλία, σε μια από τις πιο σφοδρές επικρίσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ρώμη

Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές επιθέσεις με στόχο παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα δεν είναι πλέον δικαιολογημένες, σε μια από τις πιο σφοδρές επικρίσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ρώμη εναντίον της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Υπάρχει μια αυξανόμενα δύσκολη κατάσταση, την οποία ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών που δεν έχουν καμία σχέση με την Χαμάς και αυτό δεν μπορεί πλέον να δικαιολογείται. Παρακολουθούμε την κατάσταση με απόγνωση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας προκάλεσαν χθες τον θάνατο τουλάχιστον 35 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το Ισραήλ απάντησε ότι η επίθεση είχε στόχο κτιριακό συγκρότημα της Χαμάς, παρότι η ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό» και είπε ότι ο στρατός λυπάται αν προκάλεσε δεινά σε αμάχους.

Ο Κροσέτο δήλωσε ότι, επί της αρχής, η Ιταλία συμφώνησε με την ισραηλινή απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην ισλαμιστική οργάνωση και τον παλαιστινιακό λαό. Το Σάββατο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι συναντήθηκαν στη Ρώμη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα στον οποίο επανέλαβαν τη στήριξή τους για εκεχειρία και κάλεσαν την Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους.

Η Ιταλία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την Χαμάς. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρώμη χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να επιδιώξει εντάλματα σύλληψης για Ισραηλινούς ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ