Aυτό το Σαββατοκύριακο φύγαμε για τα χωριά της Αρκαδίας!


Φωλιασμένα στις πλαγιές του Μαινάλου και του Πάρνωνα, τα υπέροχα χωριά της Αρκαδίας μας περιμένουν για τέλεια Σαββατοκύριακα!

Βυτίνα

Φιδογυριστοί δρόμοι και κατάφυτες διαδρομές οδηγούν σε έναν παραδοσιακό οικισμό με αξιοζήλευτη φυσική ομορφιά και φιλόξενη ατμόσφαιρα! Απλωμένη νωχελικά στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, είναι από τα πιο τουριστικά αλλά και την ίδια στιγμή αυθεντικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας! Πέτρινα κτήρια και λιθόστρωτα καλντερίμια, καλαίσθητοι ξενώνες, ταβέρνες με τοπικές νοστιμιές και ατμοσφαιρικά cafés στην πλατεία θα σας βάλουν στο κλίμα!

Δημητσάνα
Ζήστε, φέτος, τα πιο ειδυλλιακά Χριστούγεννα στην γραφική Δημητσάνα!
Ορμητήριο για τους λάτρεις των water sports αλλά και ένα «ζωντανό» μουσείο, η γραφική Δημητσάνα «αγναντεύει» το φαράγγι του Λούσιου και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά! Ο διατηρητέος οικισμός μόνο εντυπωσιακός μπορεί να χαρακτηριστεί με τα πετρόκτιστα αρχοντικά του να τραβούν τα βλέμματα, ενώ έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο in χειμερινούς προορισμούς με μικρά cozy cafés, πληθώρα ξενώνων και παραδοσιακές ταβέρνες!

Καρύταινα
Στεφανωμένος με το φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα, παραδοσιακά κτίσματα που μοιάζουν γαντζωμένα στην απότομη πλαγιά και το πέτρινο πεντάτοξο γεφύρι του Αλφειού στα πόδια του, ο βράχος της Καρύταινας μαγνητίζει το βλέμμα κάθε ταξιδιώτη! Ο χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός αποτελείται από λιθόκτιστα δρομάκια και παλιά σπίτια-εξαιρετικά δείγματα φράγκικης και βυζαντινής αρχιτεκτονικής, ενώ τα γραφικά καφενεδάκια της πλατείας είναι ό,τι πρέπει για να αφουγκραστείτε την αύρα του τόπου!

Λαγκάδια
Με γραφικούς δρόμους, προσεγμένες λιθόκτιστες κατοικίες και μαγευτική θέα τα Λαγκάδια, αμφιθεατρικά χτισμένα σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, έχουν μπει δυναμικά στη χειμερινή μας ατζέντα! Ένα… πέτρινο κομψοτέχνημα με τρεχούμενα νερά, ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, ξεχωρίζει για τη γραφικότητά του και τις αξιόλογες προτάσεις για τους weekenders!

Στεμνίτσα
Χαρακτηρισμένη ως ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά του νομού, η Στεμνίτσα, υψώνει περήφανα το ανάστημά της σε υψόμετρο 1.000 μ. ανάμεσα στα έλατα! Γνωστή για τους αργυροχρυσοχόους και την περίφημη σχολή της, απλώνεται ανάμεσα σε καλντερίμια όπου θα θαυμάσετε τα αρχοντικά-δείγματα της γορτυνιακής αρχιτεκτονικής ενώ η ζωή συγκεντρώνεται γύρω από την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου!

Κοσμάς
«Αγκιστρωμένο» στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1.150 μ., αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χωριά της Αρκαδίας ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, καρυδιές και πλατάνια, άφθονα τρεχούμενα νερά, πηγές και ρεματιές. Η πλατεία του με τα οκτώ πλατάνια, «πιασμένα» σαν σε χορό, είναι ένα μοναδικό στολίδι, ενώ την αυθεντική γοητεία του συμπληρώνουν τα πετρόχτιστα σπίτια, τα γραφικά ξωκλήσια και η φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ