Νέα έρευνα: Αυτές οι τροφές σε οδηγούν στον θάνατο


Μια νέα έρευνα μας προειδοποιεί για τις τροφές που οδηγούν στον θάνατο και αυξάνουν τις πιθανότητες για ένα σωρό προβλήματα υγείας που είναι άκρως επικίνδυνα. Ποιες είναι αυτές;
Μια νέα έρευνα από τη Γαλλία προειδοποιεί για τις τροφές που οδηγούν στον θάνατο και πρέπει να τις αποφύγεις αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος με τις σοβαρές συνέπειες.

Το φαγητό είναι γεμάτο χημικά και πάντα υπήρξε. Στην τελικά όλα είναι χημικά. Αλλά τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζουμε. Μια νέα μελέτη από επιστήμονες στη Γαλλία εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 44.000 ανθρώπων και διαπίστωσε πως η κατανάλωση υπερβολικά επεξεργασμένων τροφών, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων ανθυγιεινών σνακ, ποτών με υπερβολική ζάχαρη, αναψυκτικών και έτοιμων γευμάτων, αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου.

Σε διάστημα επτά ετών, μια αύξηση του 10% στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, συνδέεται με 14% πιθανότητα θανάτου.

Η ομάδα των ερευνητών τόνισε πως η μελέτη ήταν μόνο παρατηρητική, οπότε δεν μπορεί να αποδειχθεί η αιτιολογική επίδραση. Αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο μεγάλη σύνδεση στατιστικά θα πρέπει να μας ανησυχήσει.

Όταν καταναλώνεις υπερβολικά επεξεργασμένες τροφές, έχεις 15% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις και είναι σημαντικό να κατανοήσεις τη σχέση των υπερβολικά επεξεργασμένων τροφίμων με την υγεία.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα θα βρεις μια σειρά από πρόσθετες ουσίες, συντηρητικά, γλυκαντικά, χρωστικά, γεύσεις κλπ. Και όλα αυτά είναι απαγορευτικά!

Όπως έδειξε και η έρευνα, τα συγκεκριμένα τρόφιμα καταναλώνονται περισσότερο από αυτούς που έχουν χαμηλότερο εισόδημα ή χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο ή από αυτούς που μένουν μόνοι τους!Αυτές οι τροφές είναι πιο ελκυστικές γιατί είναι πολύ πιο φθηνές και πιο νόστιμες εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. Παράλληλα, είναι διαθέσιμα παντού στο εμπόριο κι έτοιμα να τα καταναλώσεις ανά πάσα στιγμή.

Τσέκαρε τη λίστα με τα συστατικά του προϊόντος που μόλις αγόρασες. Πόσα από αυτά τα συστατικά καταλαβαίνεις και γνωρίζεις; Μπορείς να επιλέγεις τρόφιμα με τον μικρότερο αριθμό συστατικών που δεν καταλαβαίνεις. Αυτό είναι ένα καλό τεστ για την επόμενη φορά!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ